Ratatuj z karczochami

Karczoch Ratatouille może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 328 kalorii , 12 g białka i 13 g tłuszczu . Za 2,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Mieszanka soli i mielonego pieprzu, płatków pieprzu, bazylii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i laktoovo-wegetariańską . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 93% . Ta ocena jest niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Pieczone ratatouille , Kremowe ratatouille na penne i Grillowane ratatouille .
Instrukcje
Rozgrzej olej na średniej mocy patelni.
Dodaj bakłażana, mieszankę warzyw do smażenia, serca karczochów, czosnek, płatki czerwonej papryki i dopraw solą i pieprzem.
Smażyć, aż warzywa będą prawie całkowicie ugotowane, około 5 minut.
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, przykryj i gotuj na małym ogniu, aż bakłażan zmięknie, a ratatouille lekko zgęstnieje, 15 do 20 minut. Tuż przed podaniem dodaj bazylię. Spróbuj i dopraw, jeśli to konieczne.
Rozgrzej olej na średniej mocy patelni.
Dodaj bakłażana, mieszankę warzyw do smażenia, serca karczochów, czosnek, płatki czerwonej papryki i dopraw solą i pieprzem.
Smażyć, aż warzywa będą prawie całkowicie ugotowane, około 5 minut.
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, przykryj i gotuj na małym ogniu, aż bakłażan zmięknie, a ratatouille lekko zgęstnieje, 15 do 20 minut. Tuż przed podaniem dodaj bazylię. Spróbuj i dopraw, jeśli to konieczne.