Ratatouille z jajkami gotowanymi i grzankami czosnkowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Ratatouille z jajkami w koszulce i grzankami czosnkowymi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.93 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, okrągłą bagietkę, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ratatouille z jajkami gotowanymi i grzankami czosnkowymi, Zupa Czosnkowo-Kolendrowa Z Jajkami Gotowanymi I Grzankami, oraz Ratatouille z gotowanymi jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Roztopić masło w małym garnku na małym ogniu, a następnie dodać 2 ząbki posiekanego czosnku.
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Niech bąbel czosnku przez 2 minuty. W średniej misce dodać chleb, 1 łyżeczkę suszonych ziół lub tymianku, około 1/3 palmy i ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1-1/2 Szklanki Piwa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Skropić masło czosnkowe na mieszaninie chleba i zorganizować grzanki na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Czosnkowe
Grzanki
1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
5
Piec na złoty i równomiernie brązowy, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Grzanki można przechowywać w szczelnym pojemniku przez kilka dni w chłodnym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Posolić bakłażana i osuszyć go w durszlaku przez30 minut, aby usunąć gorycz z bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
8
W międzyczasie zaczernić Skórki czerwonej papryki na otwartym ogniu na piecu lub pod gorącym kotłem. W przypadku pieczenia pozostaw piekarnik uchylony, aby umożliwić ucieczkę pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Wrzucić poczerniałą paprykę do miski, przykryć folią i ostudzić. Paprykę obrać, posiekać i pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Podczas gdy papryka ostygnie, rozgrzej holenderski piekarnik na średnim ogniu z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, Obrane
11
Dodać bakłażan, cukinię, pozostały pokrojony czosnek, cebulę, rozmaryn i pozostałe 1 łyżeczka ziół lub suszonego tymianku. Doprawić solą i pieprzem, do smaku, następnie przykryć garnek i gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zmiażdżyć pomidory ręcznie i dodać je do garnka. Wymieszać czerwoną paprykę i 1/2 pomidora-puszka wody i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aby skoncentrować smaki. Schłodzić i przechowywać do posiłku przed make-ahead.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Woreczek świeżego, Umytego Szpinaku
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
12
Aby służyć, przynieść ratatouille z powrotem na wolnym ogniu na średnim ogniu, przykryte, a następnie odkryć i wymieszać z octem balsamicznym. Zrób 4 gniazda lub studnie w ratatouille i rozbij jajo w każdym gnieździe. Przykryć garnek i gotować jajka do pożądanej doneness, o 2 do 5 protokół. Miarka ratatouille i jajka do płytkich misek i top z grzankami i rozdartą bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Grzanki
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego