Ratatouille z fetą, zielonymi oliwkami i migdałami
Ratatouille z fetą, zielonymi oliwkami i migdałami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 468 kalorii, 17g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, oliwę z oliwek, bazylię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Kurczak Z Migdałami I Zielonymi Oliwkami, Tilapia z prażonymi migdałami i zielonymi oliwkami, oraz Sałatka z rukoli z migdałami, zielonymi oliwkami i mandarynkami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść migdały na dużej patelni na średnim ogniu. Delikatnie grzać orzechy, uważając, aby nie spalić, przez około 3 minuty.
Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki czerwonych płatków chili, 1 posiekany ząbek czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Gotować przez kolejne 3 minuty i przełożyć na talerz do ostygnięcia. Zmiażdżyć migdały zgrubnie i umieścić je w misce wraz z serem feta, oliwki, i 1/3 liści bazylii.
Dobrze wymieszać, aby połączyć wszystkie składniki.
Umieść 3 łyżki oliwy z oliwek i pozostałe 1/2 łyżeczka płatków chili na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, pozostały czosnek i 1/3 liści bazylii i gotować, aż cebula zacznie mięknąć, o 5 protokół. Umieścić w bakłażan i gotować, aż będzie miękka, o 10 protokół, dodając więcej oliwy z oliwek, jeśli to konieczne.
Dodać cukinię, świeże pomidory i kapary; doprawić solą i pieprzem. Kontynuuj gotowanie, aż te warzywa będą miękkie, ale nadal w całości.
Dodaj pomidory z puszki, ocet i pozostałe liście bazylii. Nadal gotować przez kolejne 15 minut; zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Aby służyć, umieścić ratatouille do miski lub półmiska i top z feta, oliwa, i mieszanki migdałów.