Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille

Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille
Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 75 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszaninę pokrywy, umyć bakłażany i pokroić je w kostkę. umieść je na sicie i połyskuj, podgrzej oliwę z oliwek w preferowanym garnku na wolnym ogniu . kiedy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Tartaletki Z Mango Tatin, Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), oraz Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Bakłażany umyć i pokroić w drobną kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
2
Umieść je na sicie i połyskuj solą. Odstawić na 30 mns (w ten sposób bakłażany są bardziej miękkie po ugotowaniu).Cukinię i paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w ulubionym garnku na wolnym ogniu (użyłam Le Creuset). Gdy gorące, dodać posiekaną żółtą cebulę i posiekany czosnek i gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą bardziej miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula żółtaCebula żółta
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodaj proszek kolendry i kontynuuj gotowanie, aż zapach kolendry będzie można poczuć. Następnie dodać cukinię i wymieszać. Gotować przez kilka mns, aż zmięknie, a następnie wyjąć z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
W garnku rozgrzać kolejną łyżkę oliwy z oliwek i ugotować paprykę. Kiedy miękka, remove.Do to samo z bakłażanami, następnie dodać zarezerwowaną cukinię i paprykę z tymiankiem i gotować przez około 10 mns.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Dodać umyte pomidorki koktajlowe pozostawione w stanie nienaruszonym. Gotować przez 5 mns. W sumie czas gotowania waha się od 30 do 40 mns (pamiętaj, że warzywa nadal będą gotować w piekarniku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Następnie dodać posiekaną kolendrę, bazylię i natkę pietruszki oraz ocet balsamiczny i wymieszać. Warzywa powinny być miękkie. Jeśli nadal twardy, przedłużyć czas gotowania.Rozgrzej piekarnik do 400 F (200 C).Ser zetrzeć cienko na tarce.Nasmaruj 6 pojedynczych ceramicznych form piekarnika (możesz również wybrać dużą tartę).w każdej formie umieść warzywa aż do krawędzi (upewnij się, że nie dodajesz soku z ratatouille, ponieważ warzywa wydadzą więcej soku podczas gotowania w piekarniku).Przykryć startym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Rozwałkuj ciasto (średnia grubość) i wytnij 6 kółek ciasta większych niż formy.Przykryj warzywa kółkiem ciasta i za pomocą ostrza noża włóż do środka granicę ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Tartaletki wstawić do piekarnika i gotować ok. 25 minut (na tartaletki) lub aż ciasto będzie miało ładny złoty kolor (potrzeba więcej czasu na dużą tartę).
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
10
Ostudzić przez kilka mns przed uruchomieniem ostrym ostrzem noża wokół formy, aby pomóc rozpakować tarty.Weź talerz do serwowania i umieść tartlet na każdym talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up

Składniki

1łyżka czerwony ocet winnyNasmaruj 6 pojedynczych ceramicznych form piekarnika (możesz również wybrać tartę)Nasmaruj 6 pojedynczych ceramicznych form piekarnika (możesz również wybrać tartę)1( bakłażany)Rozwałkować grubość ciasta) i wyciąć 6 kółek ciasta większych od foremekRozwałkować grubość ciasta) i wyciąć 6 kółek ciasta większych od foremek75krewetki i żyłkiSer zetrzeć cienkoSer zetrzeć cienko75krewetki i żyłkiDodać umyte pomidorki koktajlowe pozostawione w stanie nienaruszonym. Gotować przez 5 mns. W sumie czas gotowania waha się od 30 do 40 mns (pamiętaj, że warzywa nadal będą gotować w piekarniku)Dodać umyte pomidorki koktajlowe pozostawione w stanie nienaruszonym. Gotować przez 5 mns. W sumie czas gotowania waha się od 30 do 40 mns (pamiętaj, że warzywa nadal będą gotować w piekarniku)75krewetki i żyłkiNastępnie dodać posiekaną kolendrę, bazylię i natkę pietruszki oraz ocet balsamiczny i wymieszać. Warzywa powinny być miękkie. Jeśli nadal twardy, przedłużyć czas gotowaniaNastępnie dodać posiekaną kolendrę, bazylię i natkę pietruszki oraz ocet balsamiczny i wymieszać. Warzywa powinny być miękkie. Jeśli nadal twardy, przedłużyć czas gotowania1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaDodaj proszek kolendry i kontynuuj gotowanie, aż zapach kolendry będzie pachniał. Następnie dodać cukinię i wymieszać. Gotować przez 3 mns, aż zmięknie, a następnie wyjąć z garnkaDodaj proszek kolendry i kontynuuj gotowanie, aż zapach kolendry będzie pachniał. Następnie dodać cukinię i wymieszać. Gotować przez 3 mns, aż zmięknie, a następnie wyjąć z garnka1małeBakłażany umyć i pokroić w kostkę. Umieść je na sicie i połyskuj solą. Odstawić na 30 mns (w ten sposób bakłażany są bardziej miękkie po ugotowaniu)Bakłażany umyć i pokroić w kostkę. Umieść je na sicie i połyskuj solą. Odstawić na 30 mns (w ten sposób bakłażany są bardziej miękkie po ugotowaniu)75krewetki i żyłkiOstudzić przez 3 mns przed uruchomieniem ostrym ostrzem noża wokół formy, aby pomóc rozpakować tartyOstudzić przez 3 mns przed uruchomieniem ostrym ostrzem noża wokół formy, aby pomóc rozpakować tarty1porcja startego parmezanuW garnku rozgrzać oliwę i ugotować paprykę. Gdy jest bardziej miękki, UsuńW garnku rozgrzać oliwę i ugotować paprykę. Gdy jest bardziej miękki, Usuń1( bakłażany)Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w ulubionym garnku na wolnym ogniu (użyłam Le Creuset). Na gorąco dodajemy posiekaną żółtą cebulę i posiekany czosnek i gotujemy na ogniu, aż warzywa będą bardziej miękkiePodgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w ulubionym garnku na wolnym ogniu (użyłam Le Creuset). Na gorąco dodajemy posiekaną żółtą cebulę i posiekany czosnek i gotujemy na ogniu, aż warzywa będą bardziej miękkie75krewetki i żyłkiCukinię i paprykę umyć i pokroić w drobną kostkęCukinię i paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę75krewetki i żyłkiPrzykryj warzywa kółkiem ciasta i za pomocą ostrza noża włóż granicę ciasta do środkaPrzykryj warzywa kółkiem ciasta i za pomocą ostrza noża włóż granicę ciasta do środka75krewetki i żyłkiTartaletki wstawiamy do piekarnika i gotujemy ok. 25 mns (na tartaletki) lub do momentu aż ciasto będzie miało ładny złoty kolor (potrzeba więcej czasu na dużą tartę)Tartaletki wstawiamy do piekarnika i gotujemy ok. 25 mns (na tartaletki) lub do momentu aż ciasto będzie miało ładny złoty kolor (potrzeba więcej czasu na dużą tartę)1dla każdego.Weź talerz i umieść tartlet na każdym talerzuWeź talerz i umieść tartlet na każdym talerzu75krewetki i żyłkiPrzykryj startym seremPrzykryj startym serem75krewetki i żyłkiTo samo zrób z bakłażanami, następnie dodaj zarezerwowaną cukinię i paprykę z tymiankiem i gotuj przez około 10 mnsTo samo zrób z bakłażanami, następnie dodaj zarezerwowaną cukinię i paprykę z tymiankiem i gotuj przez około 10 mns75krewetki i żyłkiW każdej formie umieść warzywa aż do krawędzi (upewnij się, że nie dodajesz soku z ratatouille, ponieważ warzywa wydadzą więcej soku podczas gotowania w piekarniku)W każdej formie umieść warzywa aż do krawędzi (upewnij się, że nie dodajesz soku z ratatouille, ponieważ warzywa wydadzą więcej soku podczas gotowania w piekarniku)2002 łyżki masła niesolonegoRozgrzej piekarnik do 400 FRozgrzej piekarnik do 400 F

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Złożony aromat jest przerywany długotrwałymi akcentami w pełni dojrzałych czerwonych jagód. Pijane jako młode wino, Château Pindefleurs pozwala rozkwitnąć świeżemu owocowi. Przechowywany w piwnicy, rozwija długi i jedwabisty smak w ustach, znak Grands Crus Z Saint-Emilion.Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje75
Ocena Zdrowia24
Magazyn