Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille

Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille
Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 75 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszaninę pokrywy, umyć bakłażany i pokroić je w kostkę. umieść je na sicie i połyskuj, podgrzej oliwę z oliwek w preferowanym garnku na wolnym ogniu . kiedy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Tartaletki Z Mango Tatin, Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), oraz Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Bakłażany umyć i pokroić w drobną kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
2
Umieść je na sicie i połyskuj solą. Odstawić na 30 mns (w ten sposób bakłażany są bardziej miękkie po ugotowaniu).Cukinię i paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w ulubionym garnku na wolnym ogniu (użyłam Le Creuset). Gdy gorące, dodać posiekaną żółtą cebulę i posiekany czosnek i gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą bardziej miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula żółtaCebula żółta
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj proszek kolendry i kontynuuj gotowanie, aż zapach kolendry będzie można poczuć. Następnie dodać cukinię i wymieszać. Gotować przez kilka mns, aż zmięknie, a następnie wyjąć z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
W garnku rozgrzać kolejną łyżkę oliwy z oliwek i ugotować paprykę. Kiedy miękka, remove.Do to samo z bakłażanami, następnie dodać zarezerwowaną cukinię i paprykę z tymiankiem i gotować przez około 10 mns.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dodać umyte pomidorki koktajlowe pozostawione w stanie nienaruszonym. Gotować przez 5 mns. W sumie czas gotowania waha się od 30 do 40 mns (pamiętaj, że warzywa nadal będą gotować w piekarniku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Następnie dodać posiekaną kolendrę, bazylię i natkę pietruszki oraz ocet balsamiczny i wymieszać. Warzywa powinny być miękkie. Jeśli nadal twardy, przedłużyć czas gotowania.Rozgrzej piekarnik do 400 F (200 C).Ser zetrzeć cienko na tarce.Nasmaruj 6 pojedynczych ceramicznych form piekarnika (możesz również wybrać dużą tartę).w każdej formie umieść warzywa aż do krawędzi (upewnij się, że nie dodajesz soku z ratatouille, ponieważ warzywa wydadzą więcej soku podczas gotowania w piekarniku).Przykryć startym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Rozwałkuj ciasto (średnia grubość) i wytnij 6 kółek ciasta większych niż formy.Przykryj warzywa kółkiem ciasta i za pomocą ostrza noża włóż do środka granicę ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Tartaletki wstawić do piekarnika i gotować ok. 25 minut (na tartaletki) lub aż ciasto będzie miało ładny złoty kolor (potrzeba więcej czasu na dużą tartę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Ostudzić przez kilka mns przed uruchomieniem ostrym ostrzem noża wokół formy, aby pomóc rozpakować tarty.Weź talerz do serwowania i umieść tartlet na każdym talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up

Składniki

1łyżka czerwony ocet winnyNasmaruj 6 pojedynczych ceramicznych form piekarnika (możesz również wybrać tartę)Nasmaruj 6 pojedynczych ceramicznych form piekarnika (możesz również wybrać tartę)1( bakłażany)Rozwałkować grubość ciasta) i wyciąć 6 kółek ciasta większych od foremekRozwałkować grubość ciasta) i wyciąć 6 kółek ciasta większych od foremek75krewetki i żyłkiSer zetrzeć cienkoSer zetrzeć cienko75krewetki i żyłkiDodać umyte pomidorki koktajlowe pozostawione w stanie nienaruszonym. Gotować przez 5 mns. W sumie czas gotowania waha się od 30 do 40 mns (pamiętaj, że warzywa nadal będą gotować w piekarniku)Dodać umyte pomidorki koktajlowe pozostawione w stanie nienaruszonym. Gotować przez 5 mns. W sumie czas gotowania waha się od 30 do 40 mns (pamiętaj, że warzywa nadal będą gotować w piekarniku)75krewetki i żyłkiNastępnie dodać posiekaną kolendrę, bazylię i natkę pietruszki oraz ocet balsamiczny i wymieszać. Warzywa powinny być miękkie. Jeśli nadal twardy, przedłużyć czas gotowaniaNastępnie dodać posiekaną kolendrę, bazylię i natkę pietruszki oraz ocet balsamiczny i wymieszać. Warzywa powinny być miękkie. Jeśli nadal twardy, przedłużyć czas gotowania1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaDodaj proszek kolendry i kontynuuj gotowanie, aż zapach kolendry będzie pachniał. Następnie dodać cukinię i wymieszać. Gotować przez 3 mns, aż zmięknie, a następnie wyjąć z garnkaDodaj proszek kolendry i kontynuuj gotowanie, aż zapach kolendry będzie pachniał. Następnie dodać cukinię i wymieszać. Gotować przez 3 mns, aż zmięknie, a następnie wyjąć z garnka1małeBakłażany umyć i pokroić w kostkę. Umieść je na sicie i połyskuj solą. Odstawić na 30 mns (w ten sposób bakłażany są bardziej miękkie po ugotowaniu)Bakłażany umyć i pokroić w kostkę. Umieść je na sicie i połyskuj solą. Odstawić na 30 mns (w ten sposób bakłażany są bardziej miękkie po ugotowaniu)75krewetki i żyłkiOstudzić przez 3 mns przed uruchomieniem ostrym ostrzem noża wokół formy, aby pomóc rozpakować tartyOstudzić przez 3 mns przed uruchomieniem ostrym ostrzem noża wokół formy, aby pomóc rozpakować tarty12 łyżeczki czosnku w proszkuW garnku rozgrzać oliwę i ugotować paprykę. Gdy jest bardziej miękki, UsuńW garnku rozgrzać oliwę i ugotować paprykę. Gdy jest bardziej miękki, Usuń1( bakłażany)Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w ulubionym garnku na wolnym ogniu (użyłam Le Creuset). Na gorąco dodajemy posiekaną żółtą cebulę i posiekany czosnek i gotujemy na ogniu, aż warzywa będą bardziej miękkiePodgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w ulubionym garnku na wolnym ogniu (użyłam Le Creuset). Na gorąco dodajemy posiekaną żółtą cebulę i posiekany czosnek i gotujemy na ogniu, aż warzywa będą bardziej miękkie75krewetki i żyłkiCukinię i paprykę umyć i pokroić w drobną kostkęCukinię i paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę75krewetki i żyłkiPrzykryj warzywa kółkiem ciasta i za pomocą ostrza noża włóż granicę ciasta do środkaPrzykryj warzywa kółkiem ciasta i za pomocą ostrza noża włóż granicę ciasta do środka75krewetki i żyłkiTartaletki wstawiamy do piekarnika i gotujemy ok. 25 mns (na tartaletki) lub do momentu aż ciasto będzie miało ładny złoty kolor (potrzeba więcej czasu na dużą tartę)Tartaletki wstawiamy do piekarnika i gotujemy ok. 25 mns (na tartaletki) lub do momentu aż ciasto będzie miało ładny złoty kolor (potrzeba więcej czasu na dużą tartę)1dla każdego.Weź talerz i umieść tartlet na każdym talerzuWeź talerz i umieść tartlet na każdym talerzu75krewetki i żyłkiPrzykryj startym seremPrzykryj startym serem75krewetki i żyłkiTo samo zrób z bakłażanami, następnie dodaj zarezerwowaną cukinię i paprykę z tymiankiem i gotuj przez około 10 mnsTo samo zrób z bakłażanami, następnie dodaj zarezerwowaną cukinię i paprykę z tymiankiem i gotuj przez około 10 mns75krewetki i żyłkiW każdej formie umieść warzywa aż do krawędzi (upewnij się, że nie dodajesz soku z ratatouille, ponieważ warzywa wydadzą więcej soku podczas gotowania w piekarniku)W każdej formie umieść warzywa aż do krawędzi (upewnij się, że nie dodajesz soku z ratatouille, ponieważ warzywa wydadzą więcej soku podczas gotowania w piekarniku)2002 łyżki masła niesolonegoRozgrzej piekarnik do 400 FRozgrzej piekarnik do 400 F

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Złożony aromat jest przerywany długotrwałymi akcentami w pełni dojrzałych czerwonych jagód. Pijane jako młode wino, Château Pindefleurs pozwala rozkwitnąć świeżemu owocowi. Przechowywany w piwnicy, rozwija długi i jedwabisty smak w ustach, znak Grands Crus Z Saint-Emilion.Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje75
Ocena Zdrowia24
Magazyn