Ratatouille Pieczone
Pieczony Ratatouille wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 73 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, cukinia, bazylia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ratatouille Pieczone, Pieczona Ratatouille Lasagne, oraz Pieczony kurczak ratatouille.
Instrukcje
Ustaw stojaki piekarnika tak, aby były równomiernie rozmieszczone. Rozgrzej piekarnik do pieczenia konwekcyjnego w temperaturze 246°. Ułóż duży arkusz ciastek z folią i pokryj nieprzywierającym sprayem.
W dużej misce do mieszania, wrzucić bakłażan, czosnek, cebula, cukinia, i papryka z oliwą z oliwek, aż warzywa są pokryte olejem.
Na przygotowanej patelni rozłożyć warzywa równą warstwą.
Umieść patelnię z warzywami na półce pod mięsem (jeśli gotujesz danie mięsne w tym samym czasie) lub na środku piekarnika i piecz przez 15 do 20 minut, aż stanie się miękka i aromatyczna.
Włożyć warzywa do naczynia i dodać pomidory, bazylia i pietruszka.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Z gotowania z konwekcją Beatrice Ojankangas. Copyright (c) 2005 by Beatrice Ojankangas. Wydane przez Broadway Books.Beatrice Ojakangas napisała ponad tuzin książek kucharskich, w tym "Great Holiday Baking Book" Beatrice Ojakangas, "Light and Easy Baking" Beatrice Ojakangas, "Pot Paies", "Quick Breads", "Light Desserts", "the Finnish Cookbook" i "The Great Scandinavian Baking Book". Beatrice pracuje jako konsultantka dla Pillsbury i innych dużych firm spożywczych, uczy gotowania i pisze dla różnych magazynów spożywczych. Mieszka w Duluth w stanie Minnesota.