Rasgullas
Rasgullas może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Ten przepis służy 20 i kosztuje 18 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego kardamonu, cukru, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują .
Instrukcje
Mleko zagotować na patelni z grubym dnem, aż zacznie się spieniać; natychmiast dodać sok z limonki i wymieszać. Zaraz się skrzepnie. Powinieneś zobaczyć mleko stałe (chenna) oddzielone od serwatki.
Wlać do durszlaka wyłożonego gazą; chenna opłukać zimną wodą, aby pozbyć się soku z limonki. Pozwól całkowicie spuścić wodę.
Zbierz krawędzie tkaniny muślin jak paczkę i wyrazić jak najwięcej wody, Jak to możliwe; to, co teraz masz jest miękki paneer. Obróć paneer na matę toczną lub inną gładką powierzchnię. Dobrze zagnieść paneer, aby uzyskać gładką pastę.
Roll w piłkę i podzielić na 20 równych porcji.
Doprowadzić wodę do wrzenia w szybkowarze; wymieszać cukier do wrzącej wody, aż się rozpuści.
Zwiń każdą porcję paneer w gładką kulkę między dłońmi, upewniając się, że nie ma pęknięć; delikatnie Upuść kulki do gorącego syropu. Zabezpieczyć pokrywę na szybkowarze i doprowadzić do ciśnienia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj pod ciśnieniem przez 6 minut.
Uwolnij ciśnienie z kuchenki podczas pracy pod wodą; zdejmij pokrywę. Rasgullas powinien unosić się na syropie i rozszerzać się 2 lub 3 razy.
Wlać rasgullas i syrop do miski. Delikatnie wymieszać kardamon do mieszaniny. Przechowywać w lodówce, aby całkowicie schłodzić przed podaniem na zimno.