Rasam, Indyjska Zupa Pomidorowa
Rasam, Indyjska zupa pomidorowa jest bezglutenowe i wegańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 126 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 60 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, nasiona gorczycy, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Milagu Rasam-pieprz Rasam / szybki South Indian Rasam s, pomidor rasam, jak zrobić pomidor rasam / easy tomato rasam, oraz Jak zrobić Horsegram rasam / Kollu Rasam / Kulith Rasam.
Instrukcje
Podgrzej garnek do zupy na średniej wysokości. Oddziel przyprawy na trzy grupy, które można łatwo dodać do garnka: nasiona gorczycy, "mokre" przyprawy (liście curry, chile i czosnek), i suche przyprawy (rezerwując łyżeczkę amchoor na później).
Dodaj ghee lub oleju i niech ogrzać, aż migocze i pęknięcia nasion kminku natychmiast. Następnie dodaj nasiona gorczycy i poczekaj, aż pękną.
Gdy nasiona gorczycy są popping wszędzie, dodać mokre przyprawy i mieszać do Płaszcz z olejem. Kilka sekund później dodaj suche przyprawy i wymieszaj, aby ponownie pokryć. Gdy garnek będzie intensywnie aromatyczny, dodaj pomidory. Ważne jest, aby zrobić to szybko, więc przyprawy się tylko tosty, ale nie zaczynają się palić.
Doprowadzić zupę do wrzenia, a następnie zmniejszyć do umiarkowanego gotować.
Niech gotować przez około 20 do 30 minut, degustacja często dodać przyprawy, każdy niezbędny cukier (co może zrobić ogromną różnicę w daniach pomidorowych), i wszelkie dodatkowe wody (dodałem około 2 szklanki pod koniec duszenia). Bulion powinien być dość cienki, ale nadal aromatyczny. Po 20 do 30 minut, przyprawy powinny mieć ślub dobrze razem. Krótko przed podaniem, wymieszać z pozostałym amchoor.
Udekoruj kolendrą i podawaj jako przystawkę lub jako bulion do maczania na placki.