Rapini-Makaron Orzechowy
Makaron Rapini-Orzech włoski może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.27 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka parmezanu, soli i pieprzu, makaronu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać orzechy włoskie można śledzić to danie główne z Ciasto pistacjowe z orzechami włoskimi jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Makaron z sosem orzechowym, Zapiekanka z jajkiem i Rapini, oraz Resztki squasha i Rapini Frittata dla dwojga dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszać brokuły rabe, i gotować, aż tylko miękkie, o 5 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić. Zagotować wodę i wymieszać z makaronem. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 8 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Podczas gotowania makaronu, gotować i mieszać połówki orzecha włoskiego na patelni na średnim ogniu, aż pachnące, o 5 protokół. Odstawić orzechy włoskie, dodać oliwę z oliwek i zmniejszyć ogień do minimum. Mieszać w czosnku, i gotować, aż złoty kolor, o 3 protokół. Wymieszać brokuły rabe, i gotować 3 protokół do podgrzania. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem, następnie wymieszać z odsączonym makaronem i orzechami włoskimi. Przed podaniem wymieszać z parmezanem.