Rangun Krabowy
Ranguny krabowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 84g białka, 89g tłuszczu, oraz w sumie 1748 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $10.42 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka owijek wonton, czosnek, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ranguny krabowe (Chrupki krabowe) z sosem słodko-kwaśnym, Proste Ranguny Krabów, oraz Zabawa z serią Phyllo-Crab Rangoons dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wir ser śmietankowy, imbir, czosnek i sos sojowy razem w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Przenieść mieszaninę do średniej miski. Wymieszać z zieloną cebulą i Krabem.
Ubić razem jajko i 1 łyżkę. woda w małym naczyniu.
Lay wonton wrappers flat.
Pędzel z myciem jaj, pokrywając całkowicie cienką warstwą. Łyżka skąpego 1 łyżka. mieszanina krabów na środku każdego wontonu. Podciągnij rogi, aby wszystkie cztery spotkały się w środku, naciskając krawędzie razem, aby uszczelnić. Ustaw na obramowanej blasze do pieczenia wyłożonej arkuszem pergaminu.
Napełnij szeroki garnek z 2 w. olej.
Podgrzać na średnim ogniu do 350 na termometrze do głębokiego smażenia. Pracując partiami po 3 lub 4, smażyć ranguny, obracając w razie potrzeby, do złotego koloru, około 8 minut. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść ranguny na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Lekko ostudzić przed podaniem z sosami zanurzeniowymi.
Zrób do przodu: przez krok 2, do 3 godzin, schłodzony lub 2 tygodnie, zamrożony.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.