Rangun Krabowy

Rangun Krabowy
Ranguny krabowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 84g białka, 89g tłuszczu, oraz w sumie 1748 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $10.42 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka owijek wonton, czosnek, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ranguny krabowe (Chrupki krabowe) z sosem słodko-kwaśnym, Proste Ranguny Krabów, oraz Zabawa z serią Phyllo-Crab Rangoons dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wir ser śmietankowy, imbir, czosnek i sos sojowy razem w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Przenieść mieszaninę do średniej miski. Wymieszać z zieloną cebulą i Krabem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Ubić razem jajko i 1 łyżkę. woda w małym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Lay wonton wrappers flat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton WrappersWonton Wrappers
5
Pędzel z myciem jaj, pokrywając całkowicie cienką warstwą. Łyżka skąpego 1 łyżka. mieszanina krabów na środku każdego wontonu. Podciągnij rogi, aby wszystkie cztery spotkały się w środku, naciskając krawędzie razem, aby uszczelnić. Ustaw na obramowanej blasze do pieczenia wyłożonej arkuszem pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
6
Napełnij szeroki garnek z 2 w. olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Podgrzać na średnim ogniu do 350 na termometrze do głębokiego smażenia. Pracując partiami po 3 lub 4, smażyć ranguny, obracając w razie potrzeby, do złotego koloru, około 8 minut. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść ranguny na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8
Lekko ostudzić przed podaniem z sosami zanurzeniowymi.
9
Zrób do przodu: przez krok 2, do 3 godzin, schłodzony lub 2 tygodnie, zamrożony.

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia71
Magazyn