Ramen Z Kurczaka

Ramen Z Kurczaka
Przepis z kurczaka Ramen może zaspokoić Japońskie pragnienie w okolicy 9 godzin. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 4,69 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1170 kalorii, 59G białka, oraz 85 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz marynowane jajka, szalotki, kombu i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ramen Z Kurczaka, Ramen Z Kurczaka, oraz Szybki Ramen Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włożyć skrzydełka i kurze łapki do dużego garnka i zalać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Kurze łapkiKurze łapki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Podgrzać na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
3
Wyjąć z ognia, gdy tylko dojdzie do wrzenia, ostrożnie odcedzić, delikatnie opłukać i przywrócić kurczaka do garnka (patrz uwaga powyżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Do kurczaka dodaj kombu, pory, czosnek, białka szalotki, cebulę (Skórka do góry), grzyby i imbir. Przykryć zimną wodą (około 16 szklanek) i zagotować na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
KombuKombu
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Usuń zanieczyszczenia (ale nie tłuszcz) z zapasu, ponieważ gotuje się na wolnym ogniu i usuń kombu po 30 minutach. Nadal gotować na wolnym ogniu (dodając gorącą wodę, aby utrzymać kości w zanurzeniu) przez 8 godzin (patrz uwaga powyżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
6
Wyjąć z ognia i ostrożnie przecedzić przez drobny sitko siatkowe. Nie odtłuszczać tłuszczu (patrz uwaga powyżej). Powinieneś mieć około 10 filiżanek zapasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
Aby smażone szalotki, umieść olej i szalotki w średnim rondlu. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż szalotki będą chrupiące i złociste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Usunąć szalotki z rowkiem łyżką i przenieść do płyty. Rezerwy oleju do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
9
Aby służyć, doprawić bulion dużą ilością soli(patrz uwaga).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
10
Podawać z gotowanym makaronem ramen, sezamem, olejem sezamowym, smażoną szalotką, cienko pokrojoną zieloną szalotką, marynowanym jajkiem i opcjonalnie pastą wasabi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Ramen GotowanyMakaron Ramen Gotowany
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Pasta WasabiPasta Wasabi
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy

Polecane wino: Riesling, Japoński Sos Sezamowy, Sauvignon Blanc

Makaron Ramen można połączyć z Riesling, Sake i Sauvignon Blanc. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak chcesz pozostać przy winach winogronowych, możesz zdecydować się na sauvignon blanc lub riesling. Można spróbować King Frosch Riesling Auslese wszystkie naturalne Niemiecki. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn