Raki Fettuccine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Raków Fettuccine. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka fettuccine, mąka, mielony pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Spróbuj Yabbie lub raki Fettuccine, Makaron z rakami i świeżymi ziołami, oraz Pieczone piersi z kurczaka z rakami, fasolą Fava i Smalcami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić margarynę w dużej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj cebulę, papryka, seler, i czosnek; smażyć 5 protokół. Wymieszać z mąką; gotować 2 minuty. Wymieszać z mlekiem i pomidorami; gotować 7 minut lub aż zgęstnieje. Wymieszać z makaronem i pozostałymi składnikami. Łyżka mieszanki fettuccine do 13 x 9-calowe naczynie do pieczenia; piec w 350 przez 25 protokół.
Uwaga: paczki gotowanych obranych raków można znaleźć w mrożonej żywności w wielu supermarketach.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące
Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet to moje najlepsze propozycje dla Raków. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.