Raisin English Muffin Bread
Raisin English muffin Bread może być tylko chlebem, którego szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 147 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Za 15 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś rodzynki, mąkę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Z łyżką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Cinnamon Raisin angielski chleb Muffin z masłem cynamonowym, Cinnamon Raisin English Muffin Toast, oraz Angielski Muffin Bread dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Nasmaruj 8 cali. x 4-w. Bochenek; posypać mąką kukurydzianą i odstawić.
Umieść ciepłe mleko w małej misce; dodaj rodzynki i odstaw na bok.
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj cukier, sól, cynamon, zarezerwowaną mieszankę mleka i 1-1/2 szklanki mąki. Ubijaj do uzyskania gładkości, około 3 minut. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto. Nie ugniataj.
Łyżka do przygotowanej patelni; posypać mąką kukurydzianą. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 45 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 28-33 minuty lub na złoty kolor. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszt, aby całkowicie ostygł.
Podawaj kromki chleba opiekane.