Rainbow Layer Cake

Rainbow Layer Cake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj tortu Rainbow Layer. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 903 kalorie, 3G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz masło, śmietana, ciasto ciasto, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis od Serious Eats ma 835 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Rainbow Layer Cake, Rainbow Layer Cake, oraz Rainbow Layer Cake.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik zgodnie z przepisem na ciasto. Linia sześć okrągłych patelni na ciasto (8-lub 9-calowe)z kółkami pergaminu. Jeśli nie masz sześciu patelni (jest OK, ja też nie), linij tyle, ile masz; możesz to upiec w kilku partiach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Podziel ciasto między sześć oddzielnych misek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj barwnik spożywczy do każdej z misek ciasta: czerwony, pomarańczowy, żółty, zielony, niebieski i fioletowy. Bądź bardzo liberalny w barwieniu żywności, ponieważ kolory lekko blakną podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wlać ciasto do przygotowanych patelni i piec. Ponieważ te ciasta są dość cienkie, miej oko na czas pieczenia—będzie to znacznie mniej niż w przypadku pieczenia całego ciasta jako ciasta jednowarstwowego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Po upieczeniu wyjmij ciasta z patelni i ustaw je na stojakach z drutu, aby ostygły. Czekając na ostygnięcie ciasta, przygotuj lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
6
W mikserze stojącym z uchwytem łopatkowym masło wymieszać na średniej prędkości, aż będzie bardzo puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
7
Dodać 4 szklanki cukru cukierniczego i wymieszać na małej prędkości, aż będzie gładka i włączona. Zatrzymaj, aby zeskrobać po bokach miski i dodaj śmietanę i wanilię. Beat na średniej prędkości, aż gładka i kremowa, 3 do 5 minut, nadal dodawać więcej cukru, kubek po kubku, aż osiągnie pożądaną konsystencję rozprzestrzeniania. Jeśli lukier staje się zbyt sztywny, można go przerzedzić, dodając więcej śmietany, ale należy uważać, aby dodać krem w małych (łyżeczka) krokach ,tak aby lukier nie stał się zbyt cienki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Używając dużego noża (najlepiej ząbkowanego), pokrój wierzchołki ciast, aby je wyrównać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Nałożyć fioletową warstwę na talerz do serwowania, a na wierzch polać lukrem. Nie rozprzestrzeniać go na krawędzie, jak ciężar kolejnych warstw będzie spłaszczyć lukier. Powtórz z pozostałymi warstwami, aż będą ułożone od dołu do góry: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy i czerwony na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Aby ustabilizować ciasto, umieść przez nie od 2 do 3 długich szaszłyków (tylko nie zapomnij wyjąć ich z plastrów, gdy zostaną podane!). Schłodzić ciasto przez co najmniej 20 minut; pomoże to ujędrnić i łatwiej będzie zamarznąć. Za pomocą szpatułki przesuniętej nałożyć cienką okruchową warstwę lukru na wszystkie powierzchnie ciasta. Odstawić ciasto do lodówki na około 30 minut, aby okruchy stały się jędrne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
11
Wyjąć z lodówki i nałożyć resztę lukru. Przechowywać ciasto schłodzone do 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn