Rainbow Layer Cake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj tortu Rainbow Layer. Jedna porcja zawiera 1143 kalorie, 8G białka, oraz 48 g tłuszczu. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, jajka, Klasyczne żelowe kolory żywności i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Rainbow Layer Cake, Rainbow Layer Cake, oraz Rainbow Layer Cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 3 (8-calowe) okrągłe patelnie do ciast za pomocą sprayu do gotowania.
W dużej misce, beat ciasto mix, woda, olej i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski od czasu do czasu. Dziel ciasto równomiernie pomiędzy 6 małych miseczek, po około 1 1/3 szklanek każda.
Używając barwników spożywczych, ciasto odcień w 1 misce niebieski, 1 misce czerwony, 1 misce zielony, 1 misce żółty, 1 misce pomarańczowy (za pomocą czerwonego i żółtego) i 1 misce fioletowy (za pomocą niebieskiego i czerwonego).
Przechowywać w lodówce 3 kolory ciasta, aż będzie gotowy do pieczenia.
Pozostałe 3 kolory ciasta wlać do patelni.
Piec 18 do 20 minut lub aż ciasto sprężyny z powrotem po dotknięciu lekko w centrum i zaczyna odciągnąć od strony patelni. Fajne 10 minut.
Wyjąć z patelni do stojaków chłodzących; całkowicie schłodzić.
Piec i ostudzić pozostałe 3 warstwy ciasta zgodnie z zaleceniami.
W dużej misce, beat skrócenie i masło z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż jasnożółty. Na małej prędkości stopniowo ubijaj cukier puder. Beat in vanilla.
Dodaj mleko, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż lukier będzie gładki. Bij z dużą prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Wykończenia zaokrąglone szczyty off ciasta do poziomu, w razie potrzeby. Na talerzu do serwowania umieść fioletową warstwę ciasta.
Rozprowadzić lukrem w granicach 1/4 cala krawędzi. Powtórz z niebieskimi, zielonymi, żółtymi, pomarańczowymi i czerwonymi warstwami ciasta.
Rozprowadzić lekką warstwę lukru na wierzchu i boku ciasta, aby zamknąć w okruchach, a następnie zamrozić pozostałym lukrem.