Raid-the-fridge rice
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Raid-the-lodówka ryżu spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Mieszanka ząbka czosnku, grzyb zamknięty kubek, olej roślinny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Whip-round-the-fridge rice, Raid-the-storecupboard side, oraz Nalot Na Spiżarnię: Nachos.
Instrukcje
Rozgrzać duży, nieprzywierający rondel i zalać boczkiem. Smażyć przez kilka minut na średnim ogniu, aż tłuszcz zacznie wychodzić z boczku.
Dodać grzyby, podgrzać trochę, następnie smażyć przez kolejne 3-4 min, aż grzyby będą ugotowane i złociste, a boczek będzie chrupiący. Przechyl na żaroodporną płytę i utrzymuj ciepło w niskim piekarniku lub przykryj folią.
Na tej samej patelni rozgrzać olej, a następnie delikatnie smażyć cebulę przez 5 minut lub do miękkości.
Dodajemy czosnek i smażymy jeszcze min, a następnie dodajemy ryż.
Wlać bulion, raz wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Schłodzić do delikatnego dusić i gotować przez 10 minut, aż prawie cała ciecz zniknie. W tym momencie ryż będzie trochę niedoszlifowany. Zdejmij ciepło, zamieszaj i przykryj pokrywką (lub dużym talerzem). Pozostawić na 5 minut, aby zakończyć gotowanie we własnej parze.
Większość sera wymieszać z ryżem, a następnie doprawić do smaku.
Podawać w miseczkach posypanych boczkiem i pieczarkami, a resztę sera posypać.