Ragu Bolognese
Ragu Bolognese może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 897 kalorii, 46g białka, oraz 43g tłuszczu. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka szpinaku, cebuli, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ragù alla bolognese (sos boloński), Sos boloński (ragu Bolognese), oraz Ragu Bolognese dla podobnych receptur.
Instrukcje
W garnku o grubym dnie 6 do 8 quart, rozgrzej oliwę na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Dodaj cebulę, seler, marchew i czosnek i gotować, aż warzywa są przezroczyste, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Dodać cielęcinę, wieprzowinę i pancettę, zwiększyć ogień do wysokiej, i brąz mięso, często mieszając.
Dodaj koncentrat pomidorowy, mleko, Wino i tymianek i doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 1 do 1 1/2 godziny.
Przyprawić ragu solą i pieprzem, zdjąć z ognia i ostudzić, jeśli nie używać natychmiast. (Ragu można schłodzić do 2 dni; może być również zamrożony do 1 miesiąca).
Wrzucić z Zielonym tagliatelle i służyć, przyozdobione serem, w razie potrzeby.
W dużym garnku zagotuj 3 ćwiartki wody i dodaj 1 łyżkę soli. Ustaw kąpiel lodową obok pieca. Blanszować 1 filiżankę zapakowanych liści szpinaku we wrzącej wodzie przez 45 sekund, następnie wyjąć szczypcami lub łyżką szczelinową i natychmiast zanurzyć w lodowej kąpieli, aby ostygnąć na 2 minuty.
Szpinak odsączyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym, usuwając jak najwięcej wilgoci. Szpinak bardzo drobno posiekać i połączyć z jajkami w małej misce. Dobrze wymieszać, aż będzie tak gładka, jak to możliwe.
Kopiec mąki w środku dużej drewnianej deski. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać mieszaninę jaj i szpinaku do studni. Zacznij włączać mąkę do mieszaniny jaj i szpinaku, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni. W miarę rozszerzania studni, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni (nie martw się, jeśli wygląda bałagan). Gdy połowa mąki zostanie włączona, ciasto zacznie się łączyć. Zacznij ugniatać ciasto, używając przede wszystkim dłoni. Gdy ciasto stanie się spójną masą, odstaw ciasto na bok, zeskrobaj i wyrzuć wszystkie wysuszone kawałki ciasta.
Lekko posmaruj deskę i kontynuuj ugniatanie przez 10 minut, w razie potrzeby odkurzając deskę dodatkową mąką. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Owinąć ciasto w folię i pozostawić na 30 minut w temperaturze pokojowej przed użyciem.
Użyj szerszego mocowania noża Maszyny do makaronu, aby pociąć arkusze na paski o szerokości 1/2 cala. Lub, aby wyciąć makaron ręcznie, wyciąć każdy arkusz makaronu na 10-calowe długości.
Lekko posmaruj mąką, a następnie zwiń arkusz i za pomocą ostrego noża pokrój w paski o szerokości 1/4 cala; rozwiń.
Makaron gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż al dente.