Ragoût z dzikich grzybów na chrupiącej Polencie z serem Comte

Ragoût z dzikich grzybów na chrupiącej Polencie z serem Comte
Ragoût z dzikich grzybów na chrupiącej Polencie z serem Comte może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, grzyby, polentę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ragoût Z Dzikich Grzybów Na Chrupiącej Polencie Z Serem Comte, Ragout Z Dzikich Grzybów Na Kremowej Polencie, oraz Ragout z grzybami i pasternakiem z serową polentą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obfite masło 13x9x1-calowa blacha do pieczenia. Przynieś mleko, bulion i liść laurowy, aby gotować na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdjąć rondel z ognia; przykryć i niech strome 20 minut, aby umożliwić smaki rozwijać. Odrzuć liść laurowy. Doprowadzić płyn do wrzenia. Stopniowo dodawać polentę, stale ubijając, aż będzie gładka. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, aż polenta jest bardzo gęsta, często mieszając, o 10 protokół. Wymieszać z serem Franche i masłem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
ComteComte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Przełożyć polentę na przygotowaną blachę do pieczenia o wymiarach 13x9x1 cali. Używając mokrych rąk, naciśnij polenta równomiernie na arkuszu do krawędzi. Schłodzić do jędrności, co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4
Pokrój polentę na 20 kwadratów. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1
Roztopić 2 łyżki masła z 2 łyżkami oleju na dużej głębokiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj wszystkie grzyby i smażyć do miękkości i rumiane, często mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
3
Dodać szalotki i ocet balsamiczny; smażyć do miękkości, o 2 protokół. Doprawić lekko do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
4
Rozgrzać grzyby w dużej patelni na średnim ogniu, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu 1 minutę. Wymieszać z creme fraîche i połową natki pietruszki. Doprawiamy pieczarkową ragout do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Creme FraicheCreme Fraiche
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
6
Zdjąć z ognia; przykryć, aby utrzymać ciepło.
7
W międzyczasie, rozgrzej piekarnik do 149°. stopić Pozostałe 1 łyżka masła z pozostałych 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Praca w partiach, dodać polenta kwadraty na patelni i gotować, aż zbrązowieje, o 2 1/2 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Przenieść do obręczy blachy do pieczenia i ogrzać w piekarniku podczas gotowania Pozostałe polenta kwadraty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
9
Ułóż 2 kwadraty polenta na każdej płycie. Każdą z nich polać ciepłym ragoutem z grzybów, posypać tartym serem Franche i pozostałą pietruszką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
ComteComte
1
Franche - Comté jest półtwardym serem z krowiego mleka w stylu Gruyère, wytwarzanym głównie we francuskim regionie Franche-Comté. Dodaje świetny smak do tego przepisu, a także byłby pyszny na półmisku sera. Franche jest dostępna w niektórych supermarketach, sklepach z serem i sklepach z artykułami spożywczymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
ComteComte
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
2
* Polenta można znaleźć w niektórych supermarketach, a także w sklepach z naturalną żywnością i rynkach włoskich. Jeśli polenta jest niedostępna, zastąp równą ilość zwykłej żółtej mąki kukurydzianej i gotuj ją o połowę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn