Ragoût cielęcy i pomidorowy z ziemniakami, cynamonem i śmietaną
Cielęcina i pomidor Ragoût z ziemniakami, cynamonem i śmietaną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 574 kalorii, 46g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, pietruszkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć laski cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ragout z cebuli Cipollini z pomidorem, cynamonem i kminkiem, Ragout Cielęcy, oraz Ragout z cielęciny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż cielęcinę w średniej misce.
Posypać mąką; wrzucić do herbu. Otrząśnij nadmiar.
Cielęcinę posypać solą i pieprzem. Roztopić masło z olejem w dużym dużym garnku na dużym ogniu. Pracując partiami, dodać cielęcinę i smażyć na brązowo ze wszystkich stron, około 6 minut na partię.
Dodaj cebulę i seler do garnka; smażyć, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół. Powrót cielęciny do garnka.
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki. Gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 3 minut. Wymieszać w sosie pomidorowym, 1 szklanka wody, pietruszka, i laski cynamonu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i dusić 1 godzinę 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Ziemniaki i śmietanę mieszamy do gulaszu, doprawiamy solą i pieprzem. Przykryć; dusić, aż cielęcina i ziemniaki będą bardzo miękkie, często mieszając i przerzedzając z większą ilością wody, jeśli to konieczne, około 1 godziny. Wyrzucić laski cynamonu i podawać.