Ragout pomidorowo-Bakłażanowy
Ragout pomidorowo-Bakłażanowy to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.63 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jeśli masz mielony pieprz, bakłażany, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steki z bakłażana z dynią, pomidorem i pieczarkami Ragoût, Bakłażan Włoski Ragoût, oraz Bakłażan-Tofu Ragout dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pokrojone w kostkę bakłażany w durszlaku.
Posypać 2 łyżeczkami soli.
Odstawić na 1 godzinę; spłukać zimną wodą.
W 10-calowej patelni nonstick, podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na średnim ogniu. Połowę bakłażana ugotować na oleju, aż będzie złoty kolor.
Osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu. Powtórz z innym 1/4 szklanki oliwy z oliwek i pozostałym bakłażanem.
W tej samej patelni, ogrzać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek na średnim ogniu. Cebulę gotować w oleju około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie bardzo miękka.
Dodać czosnek i gotować 30 sekund; dodać seler i gotować 2 do 3 protokół.
Dodać pomidory; gotować i mieszać 2 protokół.
Dodać ugotowany bakłażan, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu; ogrzać na wolnym ogniu. Przykryć; gotować 20 minut. Natkę pietruszki wymieszać.