Rachel ' s Sugar Plum Spice Jam

Rachel ' s Sugar Plum Spice Jam
Need a przyprawa bezglutenowa i wegetariańska? Rachel ' s Sugar Plum Spice Jam może być wspaniały przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 100. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku jabłkowego, masło, mielone ziele angielskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 7%. Podobne przepisy to Sos Śliwkowy Five Spice, Ciasto Z Przyprawami Śliwkowymi, oraz Spice-Laquered Plum.

Instrukcje

1
Umieść śliwki, ananas, sok jabłkowy, koncentrat soku pomarańczowego i sok z cytryny w dużym garnku na średnim ogniu, przykryj i gotuj, aż śliwki będą miękkie, 15 do 20 minut. Śliwki i ananasy rozgnieść maserem ziemniaczanym, aż do całkowitego rozbicia, ale pozostawić małe kawałki owoców w mieszaninie. Z mieszaniną owoców na wolnym wolnym ogniu, wymieszać goździki, ziele angielskie, pektyny i masło (aby zmniejszyć pienienie). Podnieść ciepło do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do pełnego, toczącego się wrzenia przez 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
PektynaPektyna
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Wymieszać z cukrem, ciągle mieszając i gotować jeszcze przez 1 minutę w pełnym, toczącym się wrzeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3
Wyjąć z ognia, mieszać w czerwonym barwnikiem spożywczym, aż do uzyskania koloru, i odtłuścić wszelkie piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony Kolor żywnościCzerwony Kolor żywności
4
Sterylizuj 12-uncjowe słoiki do konserw i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj dżem śliwkowy do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje100
Ocena Zdrowia0
Magazyn