Rabarbar Malinowy Placek
Rabarbar Malina ciasto może być tylko deser szukasz. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Ten przepis służy 8. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Jeśli masz zamrożone ciasto z masłem, rabarbar, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Malinowy Placek Rabarbarowy, Rabarbar Malinowy Placek, oraz Rabarbar Malinowy Placek.
Instrukcje
Ciasto podzielić na 2 kawałki (1 sztuka powinna być nieco mniejsza od drugiej). Schłodzić większy kawałek ciasta, owinięty folią. Na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka rozwałkuj mniejszy kawałek ciasta na 10-calową okrągłą (około 1/8 cala grubości).
Przełożyć na dużą blachę do pieczenia i schłodzić, przykryć.
Rozwałkuj pozostałe ciasto do 11-calowej rundy (o grubości około 1/8 cala) i ułóż je na pierwszej rundzie. Schłodzić ciasto rund, luźno pokryte folią, co najmniej 1 godzinę, lub do firmy.
Pokrój tyle rabarbaru w poprzek na plastry 1/2 cala, aby odmierzyć 4 filiżanki. W czajniku 3-quart wymieszać razem 3 szklanki rabarbaru, 1 szklanka cukru i cynamonu i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż cukier się stopi, około 6 minut. W małej misce wymieszać skrobię kukurydzianą i sok z cytryny.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do mieszaniny rabarbaru i gotować, ciągle mieszając, aż rabarbar zgęstnieje, około 5 minut i przenieść mieszaninę do miski. Chłodna mieszanina do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Złóż maliny i pozostałą filiżankę rabarbaru w mieszaninie, aż do połączenia. Schłodzić nadzienie rabarbarowe, pokryte, co najmniej 30 minut, lub do zimna.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
W małej misce ubij razem jajko i mleko, aby umyć jajko. Dopasuj 11-calowy Okrągły ciasto do 9-calowego (1-quart) szklanego talerza ciasta i wykończ nożyczkami, pozostawiając zwis 1/2 cala. Łyżka rabarbaru nadzienie do skorupy, wygładzając górę, a krawędź Skórki szczotką z myciem jajkiem. Zasłona pozostałe ciasto okrągłe nad nadzieniem i wykończenia, pozostawiając 1/2-calowy zwis. Ozdobnie zagniatać krawędź. Ostrym małym nożem zdobądź dekoracyjny wzór na skórce i równomiernie umyj skórkę jajkiem.
Posypać skórkę pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Piec ciasto na blasze do pieczenia w środku piekarnika 35 minut, lub aż skorupa jest złoty kolor i gotowane przez. (Jeśli ciasto zbyt szybko zbrązowieje, placek przykryj folią.)
Przenieść ciasto do stojaka. Schłodzić ciasto co najmniej 1 godzinę, aby ustawić nadzienie.