Rabarbar Malinowy Placek

Rabarbar Malinowy Placek
Rabarbar Malina ciasto może być tylko deser szukasz. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Ten przepis służy 8. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Jeśli masz zamrożone ciasto z masłem, rabarbar, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Malinowy Placek Rabarbarowy, Rabarbar Malinowy Placek, oraz Rabarbar Malinowy Placek.

Instrukcje

1
Ciasto podzielić na 2 kawałki (1 sztuka powinna być nieco mniejsza od drugiej). Schłodzić większy kawałek ciasta, owinięty folią. Na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka rozwałkuj mniejszy kawałek ciasta na 10-calową okrągłą (około 1/8 cala grubości).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
2
Przełożyć na dużą blachę do pieczenia i schłodzić, przykryć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Rozwałkuj pozostałe ciasto do 11-calowej rundy (o grubości około 1/8 cala) i ułóż je na pierwszej rundzie. Schłodzić ciasto rund, luźno pokryte folią, co najmniej 1 godzinę, lub do firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Pokrój tyle rabarbaru w poprzek na plastry 1/2 cala, aby odmierzyć 4 filiżanki. W czajniku 3-quart wymieszać razem 3 szklanki rabarbaru, 1 szklanka cukru i cynamonu i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż cukier się stopi, około 6 minut. W małej misce wymieszać skrobię kukurydzianą i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CynamonCynamon
RabarbarRabarbar
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do mieszaniny rabarbaru i gotować, ciągle mieszając, aż rabarbar zgęstnieje, około 5 minut i przenieść mieszaninę do miski. Chłodna mieszanina do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
RabarbarRabarbar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Złóż maliny i pozostałą filiżankę rabarbaru w mieszaninie, aż do połączenia. Schłodzić nadzienie rabarbarowe, pokryte, co najmniej 30 minut, lub do zimna.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
RabarbarRabarbar
7
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
W małej misce ubij razem jajko i mleko, aby umyć jajko. Dopasuj 11-calowy Okrągły ciasto do 9-calowego (1-quart) szklanego talerza ciasta i wykończ nożyczkami, pozostawiając zwis 1/2 cala. Łyżka rabarbaru nadzienie do skorupy, wygładzając górę, a krawędź Skórki szczotką z myciem jajkiem. Zasłona pozostałe ciasto okrągłe nad nadzieniem i wykończenia, pozostawiając 1/2-calowy zwis. Ozdobnie zagniatać krawędź. Ostrym małym nożem zdobądź dekoracyjny wzór na skórce i równomiernie umyj skórkę jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RabarbarRabarbar
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
NóżNóż
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Posypać skórkę pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CukierCukier
10
Piec ciasto na blasze do pieczenia w środku piekarnika 35 minut, lub aż skorupa jest złoty kolor i gotowane przez. (Jeśli ciasto zbyt szybko zbrązowieje, placek przykryj folią.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Przenieść ciasto do stojaka. Schłodzić ciasto co najmniej 1 godzinę, aby ustawić nadzienie.
12
Podawać ciasto z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeWiosenne
Magazyn