Rabarbar Lambrusco Granita
Rabarbar Lambrusco Granitan jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie deser. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz drobny cukier granulowany, sok z cytryny, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to już dziś. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Rabarbar Truskawkowa Granita, Granita rabarbarowa, truskawkowa i Tymiankowa, oraz Lambrusco-gotowane figi z lodami waniliowymi.
Instrukcje
Doprowadzić wino do wrzenia z wodą i cukrem, mieszając, w 4-kwartowym ciężkim garnku.
Dodać rabarbar i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo miękkie i zaczynają się rozpadać, 5 do 7 protokół. Przecedzić w maszynce z sokiem z cytryny, aż będzie gładka, a następnie przełożyć przez grube sito do 8 - do 9-calowej patelni do pieczenia, mocno naciskając na ciała stałe (Odrzuć ciała stałe).
Zamrażać, mieszając i rozdrabniając grudki widelcem co 1 1/2 godziny, aż do równomiernego zamrożenia, w sumie około 8 godzin. Zeskrobać granitę widelcem, aby rozjaśnić teksturę, zgniatając wszelkie grudki.
Podawać natychmiast lub zamrozić, przykryte, do 3 dni (ponownie przykryć, aby ponownie rozjaśnić teksturę, jeśli to konieczne).