Różowa tarta grejpfrutowa z lodami Edamame i czarnym sezamem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 93 centów za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest idealny do Lato. Jeśli masz różowy sok grejpfrutowy, kostki różowy grejpfrut skórki, różowy grejpfruty, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Różowe babeczki grejpfrutowe z różowym grejpfrutowym lukrem serowym, Kremowa Różowa Tarta Grejpfrutowa, oraz Makaron Sezamowy Z Czarnej Fasoli Z Edamame dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skórkę ugotować w ciężkim średnim rondlu z wrzącej wody 1 minutę; odcedzić. Doprowadzić więcej wody do wrzenia w tej samej patelni; dodać skórkę, gotować 1 minutę, i odcedzić. Powtórz jeszcze 3 razy (w sumie 5 razy).
Połącz blanszowaną skórkę, cukier, sok grejpfrutowy i anyż w tym samym średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż mieszanina będzie prawie sucha, mieszając od czasu do czasu, około 18 minut. Odrzuć anyż Gwiaździsty.
Przenieść mieszaninę do mini procesora i puree, aż będzie gładka.
Marmoladę przełożyć do małej miseczki. DO AHEAD: może być wykonany 2 tygodnie do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Mąkę, cukier puder i sól zmiksować w 5 sekund.
Dodać masło; za pomocą włączania / wyłączania, pokroić w maśle, aż utworzy się drobny posiłek.
Dodać śmietanę do ubijania; zmiksować do uzyskania wilgotnych grudek. Kształt ciasta na cienki kwadrat; zawijać i schłodzić 30 protokół.
Linia mała blacha do pieczenia z pergaminem.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do kwadratu o grubości 1/8 cala, przycinając w razie potrzeby.
Wytnij sześć prostokątów 3x2-calowych; przenieś na przygotowany arkusz. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec ciasta odkryte do bladego złota, ale brązowy na brzegach, o 12 protokół. Fajne wypieki na prześcieradle.
Rozgrzej piekarnik do 121°. Linia duża obramowana blacha do pieczenia z pergaminem.
Wytnij górną i dolną 1/2 cala od każdego grejpfruta. Stań każdy na 1 płaskim końcu. Po konturze owoców odetnij całą skórkę ibiały rdzeń. Pracując nad miseczką, pokrój grejpfruty między membranami, uwalniając segmenty do miseczki.
Dobrze odsączyć segmenty grejpfruta. Ułóż segmenty, po bokach i rozmieszczone od siebie, na przygotowanym arkuszu.
Piec segmenty do suchego w dotyku, ale nadal wilgotne wewnątrz, około 1 godziny. Spoko na kartce.
Na każde ciasto rozprowadzić 1 łyżkę Marmolady.
Umieść wypieki na talerzach. Ułóż 3 segmenty grejpfruta na każdym. Łyżka Edamame lody obok, udekorować liśćmi selera, i posypać lekko sezamem.
* Brązowy rozgwieżdżony seedpod; dostępny w sekcji przypraw niektórych supermarketów oraz w sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach azjatyckich.