Quinoa z pieczonym czosnkiem, pomidorami i szpinakiem

Quinoa z pieczonym czosnkiem, pomidory, i szpinak może być dobry przepis, aby rozszerzyć swój repertuar przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka czosnku głowy, pieprz, quinoa, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Podobne przepisy to Quinoa z pieczonym czosnkiem, pomidorami i szpinakiem, Quinoa z pieczonym czosnkiem, pomidorami, szpinakiem i orzeszkami pinii, oraz Makaron ze świeżym szpinakiem, pomidorami i pieczonym czosnkiem.
Instrukcje
Usuń papierową skórę z główki czosnku.
Pokrój główkę czosnku na pół w poprzek, rozbijając, aby oddzielić całe goździki. Owinąć połowę głowy w folię; zachować pozostały czosnek do innego użycia.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę; ostudzić 10 minut. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i paprykę na patelnię; gotować 1 minutę.
Dodaj quinoa do patelni; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Dodaj wino; gotuj, aż płyn się wchłonie, stale mieszając.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta.
Wyjąć z ognia; wymieszać z miąższem czosnkowym, szpinakiem, pomidorem, serem i solą.