Quinoa z marokańskim dynią zimową i gulaszem z marchwi

Quinoa z marokańskim dynią zimową i gulaszem z marchwi
Quinoa z marokańskim dynią zimową i gulaszem z marchwi jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka kostek marchew, mięta, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zimowy Squash Quinoa Gulasz Z Kurczaka, Gulasz W Stylu Marokańskim, oraz Squash i ciecierzyca gulasz marokański.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę; smażyć do miękkości, często mieszając, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać czosnek; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Wymieszać w papryce i kolejnych 8 składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
5
Dodaj 1 szklankę wody, pomidory i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PomidorPomidor
WodaWoda
6
Dodać Kabaczek i marchewkę. Przykryć i dusić na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. Doprawić solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1
Quinoa płukać; odcedzić. Roztopić masło z olejem w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i marchew. Przykryć; gotować, aż warzywa zaczną brązowieć, często mieszając, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CebulaCebula
3
Dodaj czosnek, sól, i kurkuma; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
CzosnekCzosnek
SólSól
4
Dodaj quinoa; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
5
Dodać 2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego. Przykryć; gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta i quinoa jest miękka, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
6
Gulasz rewarmowy. Wymieszać połowę kolendry i połowę mięty. Łyżka quinoa na talerzu, tworząc dobrze w centrum. Łyżka dusić w dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
MiętaMięta
GulaszGulasz
7
Posypać pozostałe zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiołaZioła
8
* Ziarno o delikatnym smaku i konsystencji zbliżonej do kuskusu; dostępne w sklepach z naturalną żywnością.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
ZiarnaZiarna
9
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu

Wyposażenie

Składniki

12 łyżeczki czosnku w proszku2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-calowe kostki obrane dyni (od 1 1/2-Funt squash)1-calowe kostki obrane dyni (od 1 1/2-Funt squash)4111 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory pokrojone w kostkę, odsączonepomidory pokrojone w kostkę, odsączone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana obrana marchewkadrobno posiekana obrana marchewka4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKostki 3/4 cala obrane marchewkiKostki 3/4 cala obrane marchewki1Batoniki toffi Heath1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendra, podzielonaposiekana świeża kolendra, podzielona2Batoniki toffi Heathposiekana świeża mięta, podzielonaposiekana świeża mięta, podzielona2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane1Batoniki toffi Heathkolendra mielonakolendra mielona1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony1Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony1Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2Batoniki toffi HeathWęgierska słodka paprykaWęgierska słodka papryka23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny12 łyżeczki czosnku w proszku3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 pełnoziarniste duże pity o średnicy około 8 cali, podgrzane4 pełnoziarniste duże pity o średnicy około 8 cali, podgrzane1szczyptaSzczypta szafranuSzczypta szafranu1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Batoniki toffi Heathkurkumakurkuma2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn