Quinoa z marokańskim dynią zimową i gulaszem z marchwi
Quinoa z marokańskim dynią zimową i gulaszem z marchwi jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka kostek marchew, mięta, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zimowy Squash Quinoa Gulasz Z Kurczaka, Gulasz W Stylu Marokańskim, oraz Squash i ciecierzyca gulasz marokański.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę; smażyć do miękkości, często mieszając, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodać czosnek; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
4
Wymieszać w papryce i kolejnych 8 składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
5
Dodaj 1 szklankę wody, pomidory i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Pomidor
Woda
6
Dodać Kabaczek i marchewkę. Przykryć i dusić na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. Doprawić solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
Marchew
Nóż Do Obierania
1
Quinoa płukać; odcedzić. Roztopić masło z olejem w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i marchew. Przykryć; gotować, aż warzywa zaczną brązowieć, często mieszając, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marchew
Cebula
3
Dodaj czosnek, sól, i kurkuma; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurkuma
Czosnek
Sól
4
Dodaj quinoa; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
5
Dodać 2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego. Przykryć; gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta i quinoa jest miękka, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Woda
6
Gulasz rewarmowy. Wymieszać połowę kolendry i połowę mięty. Łyżka quinoa na talerzu, tworząc dobrze w centrum. Łyżka dusić w dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Mięta
Gulasz
7
Posypać pozostałe zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zioła
8
* Ziarno o delikatnym smaku i konsystencji zbliżonej do kuskusu; dostępne w sklepach z naturalną żywnością.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Ziarna
9
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu