Quinoa z kukurydzą, szalotki i mięty
Quinoa z kukurydzy, szalotki, i mięta może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 233 kalorie, 7G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.02 za porcję. Jeśli masz sól, łagodny miód, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z komosy ryżowej z groszkiem cukrowym, szalotki i mięty, Quinoa z kukurydzą i szalotki, oraz Crispy Buffalo Style Quinoa Sliders ze słodką kukurydzą + szalotki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kukurydzę w szerokim garnku o szerokości 5-6 litrów, następnie dodaj wodę do przykrycia i zagotuj, przykryj.
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut.
Przenieść kukurydzę szczypcami do deski do krojenia. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, odetnij ziarna z kolb dużym ciężkim nożem.
W międzyczasie wymieszać skórkę z cytryny i sok, masło, miód, sól i pieprz w dużej misce, aż się połączą.
Umyć quinoa w 3 zmiany zimnej wody w misce, odsączając na dużym sicie za każdym razem.
Gotować quinoa w garnku 4-do 5-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, aż prawie miękkie, o 10 protokół.
Spuścić na sito, a następnie ustawić sito na tym samym garnku z 1 cala gotującej się wody (woda nie powinna dotykać dna sito). Przykryj quinoa składanym ręcznikiem kuchennym, następnie przykryj sito pokrywką (nie martw się, jeśli pokrywa nie pasuje ciasno) i paruj, aż komosa ryżowa będzie miękka, puszysta i sucha, około 5 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić (jeszcze pokryte) 5 minut.
Dodaj quinoa do dressingu i wrzucić, aż opatrunek jest wchłaniany, następnie mieszać w kukurydzy, szalotki, mięta, i sól i pieprz do smaku.