Quinoa z groszkiem
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Quinoa z Groszkiem. Ten przepis bezglutenowy jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 86 centów za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 177 kalorii . Ten przepis lubi 128 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką pieprz, masło, ser pecorino romano i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 58% . Podobne przepisy to Eggless Quinoa Bananan Almond Muffins - How to make Quinoa Muffins , Black Eyed Peas With Ham Hocks i Arhar dal {Yellow split peas / Toovar dal} with spicy tempered .
Instrukcje
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu. Dodaj komosę ryżową i gotuj przez 2 minuty, aż się zrumieni.
Wlej bulion z kurczaka, cebulę, czosnek, tymianek i czarny pieprz. Przykryj i doprowadź do wrzenia. Gdy się zagotuje, wmieszaj mrożony groszek. Odstaw do wyrośnięcia, zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj dalej, aż quinoa będzie miękka i wchłonie bulion z kurczaka, 15 do 20 minut.
Wymieszaj połowę sera Pecorino Romano i pietruszkę, aż będą równomiernie wymieszane. Przełóż quinoę do naczynia do serwowania i posyp resztą sera Pecorino Romano przed podaniem.