Quinoa z cytrusami i curry, rodzynkami i prażonymi migdałami

Quinoa z cytrusami i curry, rodzynkami i prażonymi migdałami
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego i laktoowo-wegetariańskiego przystawki ? Curry z cytrusami, rodzynkami i prażonymi migdałami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 246 kalorii , 6 g białka i 10 g tłuszczu . Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 134 osoby uznały ten przepis za pełen smaku i sycący. Ten przepis z Allrecipes wymaga migdałów, soli morskiej, soku z cytryny i miodu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 30 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 81% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na chutney morelowy z imbirem i prażonymi migdałami , katalońską zupę pomidorową z cukinii, miętą i prażonymi migdałami oraz owsiankę z komosy ryżowej z musem jabłkowym, skyrem i prażonym musli z miodem .

Instrukcje

1
Doprowadź komosę ryżową, bulion warzywny i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż komosa ryżowa będzie miękka, a woda zostanie wchłonięta, około 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Napój Soy Dream (oryginalny Smak) Lub MlekoNapój Soy Dream (oryginalny Smak) Lub Mleko
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filety Z Pstrąga, Bez Ości, OsuszoneFilety Z Pstrąga, Bez Ości, Osuszone
2
Podczas gotowania komosy ryżowej przygotuj dressing, ubijając w misce sok pomarańczowy, sok z cytryny, oliwę z oliwek, musztardę, miód i proszek curry. Wymieszaj z ugotowaną komosą ryżową, czerwoną cebulą i rodzynkami; dopraw do smaku solą morską. Przykryj i schłódź w lodówce przez kilka godzin, aż wystygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Komosa Ryżowa GotowanaKomosa Ryżowa Gotowana
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Ziemniaki Yukon Gold, Wyszorowane, Ze SkórkąZiemniaki Yukon Gold, Wyszorowane, Ze Skórką
1/4 średnio Dojrzałego Awokado, Obranego I Pokrojonego W Plasterki1/4 średnio Dojrzałego Awokado, Obranego I Pokrojonego W Plasterki
4 Filety Z Pstrąga O Wadze 4–5 Uncji, Bez Ości, Osuszone4 Filety Z Pstrąga O Wadze 4–5 Uncji, Bez Ości, Osuszone
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
16 (6-calowych) Szpikulców16 (6-calowych) Szpikulców
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3/4 Szklanki Mleka W Temperaturze Pokojowej3/4 Szklanki Mleka W Temperaturze Pokojowej
1 łyżeczka Oleju Roślinnego, Opcjonalnie1 łyżeczka Oleju Roślinnego, Opcjonalnie
3
Przed podaniem dodaj połowę uprażonych migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
4
Przed podaniem posyp wierzch resztą migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn