Quinoa z cytrusami i curry, rodzynkami i prażonymi migdałami
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego i laktoowo-wegetariańskiego przystawki ? Curry z cytrusami, rodzynkami i prażonymi migdałami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 246 kalorii , 6 g białka i 10 g tłuszczu . Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 134 osoby uznały ten przepis za pełen smaku i sycący. Ten przepis z Allrecipes wymaga migdałów, soli morskiej, soku z cytryny i miodu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 30 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 81% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na chutney morelowy z imbirem i prażonymi migdałami , katalońską zupę pomidorową z cukinii, miętą i prażonymi migdałami oraz owsiankę z komosy ryżowej z musem jabłkowym, skyrem i prażonym musli z miodem .
Instrukcje
Doprowadź komosę ryżową, bulion warzywny i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż komosa ryżowa będzie miękka, a woda zostanie wchłonięta, około 15 do 20 minut.
Podczas gotowania komosy ryżowej przygotuj dressing, ubijając w misce sok pomarańczowy, sok z cytryny, oliwę z oliwek, musztardę, miód i proszek curry. Wymieszaj z ugotowaną komosą ryżową, czerwoną cebulą i rodzynkami; dopraw do smaku solą morską. Przykryj i schłódź w lodówce przez kilka godzin, aż wystygnie.
Przed podaniem dodaj połowę uprażonych migdałów.
Przed podaniem posyp wierzch resztą migdałów.