Quinoa-Sałatka żurawinowa z orzechami pekan
Quinoa-Sałatka żurawinowa z orzechami pekan może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Jeśli masz wodę, sok z cytryny, quinoa, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka z komosy ryżowej z pomarańczami, pekanami i żurawiną, Sałatka z komosy ryżowej z orzechami pekan, pomarańczą i porzeczkami, oraz Ciepła sałatka z komosy ryżowej z brukselką + Pekan + żurawina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić quinoa i wody do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż quinoa jest tender, a woda została wchłonięta, o 15 do 20 protokół.
Zeskrobać do miski i ostudzić do ogrzania, około 20 minut.
Gdy quinoa ostygnie, wymieszać pekan, żurawina, oliwa z oliwek, i sok z cytryny; doprawić do smaku solą i pieprzem do smaku.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.