Quinoa-Sałatka Migdałowa
Quinoa-Sałatka migdałowa może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka migdałów, ocet balsamiczny, olej sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Zielonej Fasoli I Migdałów Quinoa, Sałatka z prażonymi migdałami i żurawiną Quinoan i Bulgur, oraz Wysokobiałkowa Sałatka Z Migdałów Quinoan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciepła quinoa, woda i sól do wrzenia w 2-quart rondel, mieszając raz lub dwa razy; zmniejszyć ogień do niskiej. Przykryć i dusić 12 do 15 minut lub do miękkości.
Wyjąć rondel z ognia; odstawić 5 minut. Puch quinoa z widelcem; cool 15 minut.
W małej misce, pokonać wszystkie składniki vinaigrette trzepaczką.
Wymieszać vinaigrette, quinoa i pozostałe składniki sałatki w dużej misce.
Podawać na ciepło, lub przykryć i przechowywać w lodówce około 4 godzin lub aż schłodzone.