Quinoa-Roladki faszerowane kapustą z kozim serem
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,66 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 13g białka, oraz 19g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz oliwę z oliwek, ząbki czosnku, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Quinoa-faszerowane Collard zielone Roladki z kozim serem, Quinoan i kozi ser Collard Rolls, oraz quinoa faszerowane papryki {z kozim serem} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj pomidory, czosnek, i tymianek; przykryć i dusić 30 minut lub aż pomidory są bardzo miękkie.
Dodać sól; grubo zacieru ziemniaczanego.
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia; dodać połowę jarmużu. Gotować 1 minutę.
Kapustę wyjąć z patelni łyżką szczelinową; zanurzyć w lodowatej wodzie. Powtórz procedurę z pozostałą kapustą.
Usunąć żeberko środkowe z każdego liścia kapusty, pozostawiając liść cały i nieobcięty na końcu liści.
Opłukać i osuszyć komosę ryżową.
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodać komosę ryżową; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać 3 łyżki orzechów włoskich.
Rozprowadź około 3/4 szklanki sosu pomidorowego na dnie szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia 11 x 7 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Pracując z 1 liściem kapusty na raz, umieść około 1/4 szklanki mieszanki komosy ryżowej w środku liścia. Wchodzisz na brzegach liścia; zwijaj, galaretko-zwijaj fason. Powtórz procedurę z pozostałymi liśćmi jarmużu i mieszaniną komosy ryżowej, tworząc 12 rolek.
Miejsce rolki, szew boki w dół, w naczyniu. Łyżka pozostałego sosu na rolkach. Przykryć i piec w 375 przez 20 minut.
Posypać równomiernie pozostałymi orzechami włoskimi i serem.
Piec, odsłonięty, przez 5 minut.