Quinoa Pilaf Z Pieczarkami
Quinoa Pilaf z pieczarkami może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,29 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Jeśli masz szalotka, quinoa, cremini grzyby, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest lubiany przez 87 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 82%. Spróbuj Quinoa Pilaf z grzybami Crimini, Poważne sałatki: ciepła sałatka pilaw Quinoa z grzybami Shiitake, marchewką i orzechami pekan, oraz Pilaw Orzo z pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu i zawirować oliwę z oliwek wokół wewnętrznej części patelni, aby pokryć. Gotować szalotkę w gorącym oleju, aż półprzezroczyste, o 3 protokół; wymieszać grzyby cremini, gotowanie i mieszanie, aż grzyby są rumiane, 8 do 10 protokół. Wymieszaj quinoa, tymianek, liść laurowy, sól koszerną i czarny pieprz do mieszanki grzybów. Gotować, mieszając często, aż quinoa daje się lekko tosty zapach, o 5 protokół.
Wlać bulion warzywny do mieszanki quinoa( bulion może trochę rozpryskać); wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do pełnego wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i przykryć patelnię; gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i puch quinoa pilaf z widelcem; przykryć patelnię i niech pilaf stać 10 więcej minut do wyschnięcia parą.