Quinoa i cebulowe Risotto z Creme Fraîche i orzechami laskowymi

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Quinoan i cebuli Risotto z Crème Fraîche i orzechów laskowych spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz orzechy laskowe, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Małże z czerwoną cebulą, cydrem i crème fraîche, Rib-eye Tacos z konfiturą cebulową i chrzanowym Crème Fraîche, oraz Karmelizowane-cebulowe pieczywo z Crème Fraîche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść komosę ryżową na drobnym sitku; umieść sito w dużej misce. Przykryj quinoa wodą. Używając rąk, pocierać ziarna przez 30 sekund; spłukać i odsączyć. Powtórz procedurę dwa razy.
Połączyć 6 szklanki wody, sól, tymianek, i liść laurowy w dużym rondlu; doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przykryć i gotować 5 minut; wyrzucić tymianek i liść laurowy. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Roztopić masło na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj przez 10 minut, często mieszając.
Dodać komosę ryżową; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Dodaj ciepłą wodę doprawioną, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja ciepłej wody doprawionej zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 30 minut). Wymieszać z octem. Łyżka 2/3 filiżanki risotto do każdego z 6 małych miseczek lub talerzy; top każdej porcji z 1 1/2 łyżeczki crme frache.
Posypać każdą porcję 1 1/2 łyżeczki orzechów laskowych.