Quinoa Faszerowana Papryka
Nadziewane papryczki Quinoa zajmują około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 308 kalorii , 13 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 1,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób przygotowało ten przepis i 382 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka sera mozzarella, wody, bakłażana i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 98% . Podobne przepisy obejmują pieczoną paprykę nadziewaną , paprykę nadziewaną czarną fasolą i serem oraz paprykę nadziewaną meksykańską Blast Of Color .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Głębokie naczynie do pieczenia wyłóż folią aluminiową.
Wymieszaj komosę ryżową i wodę w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż komosa ryżowa będzie miękka i wchłonie wodę, około 15 minut.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj cebulę i czosnek, aż będą pachnące i lekko przezroczyste, od 5 do 7 minut.
Dodaj cukinię, bakłażana i pomidora; gotować do miękkości, od 3 do 5 minut. Wymieszaj sos pomidorowy z mieszanką warzywną; przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną, jeszcze około 10 minut.
Wymieszaj komosę ryżową z mieszanką warzywną. Doprawić solą i pieprzem. Napełnij paprykę mieszanką komosy ryżowej i warzyw.
Paprykę ułożyć w przygotowanym naczyniu do zapiekania. Przykryj naczynie folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż papryka będzie lekko miękka, około 18 minut.
Zdjąć osłonę z folii aluminiowej; posypać paprykę serem mozzarella.
Piec, aż ser zacznie bulgotać i się rozpuścić, jeszcze około 5 minut.