Przepis Quinoa Biryani jest gotowy w około 1 godzinę i 20 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 87 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką groszek, marchew, kardamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 93%. Podobne przepisy to qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, jajko biryani, jak zrobić łatwą jajecznicę biryani w 30 minut, oraz andhra chicken biryani-szybkie biryani przy użyciu jogurtu.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać z quinoa i pozostawić do toastu krótko. Wymieszaj czosnek, imbir, laski cynamonu, kurkumę, kardamon i goździki. Gotować i mieszać, aż przyprawy będą pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Kurkuma
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Wlać do wody. Zwiększyć ogień do wysokiej i doprowadzić do wrzenia; dodać ziemniaki, marchew i kalafior. Odzyskać, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego i przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Słonina Wieprzowa
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Wymieszać brokuły i fasolkę szparagową, następnie zastąpić przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż quinoa jest miękka i woda została wchłonięta, o 10 protokół. Wymieszać w zielonym groszku, i gotować do ogrzania przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Zielony Groszek
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Zdjąć z ognia i wyrzucić laski cynamonu i goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
5
Rozgrzać masło na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula będzie złoty, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Wymieszać w kawałkach nerkowca, stale mieszając, aż lekko tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Nerkowca
7
Przełożyć komosę ryżową i warzywa na duży talerz lub miskę. Top z mieszanką cebuli / nerkowca i posiekaną kolendrą.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. De Morgenzon Reserve Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.