Quick Chile Verde
Szybkie Chile Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 494 kalorie, 29g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.4 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś mielone goździki, cebulę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z szybkim Chile Verde, Szybkie i łatwe domowe Burritos Chile Verde, oraz Wieprzowina Chile Verde z czerwoną salsą Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pod wstępnie podgrzanym brojlerem na małej blasze do pieczenia, upiec Tomatillo Skórki side up, 3 nieobranych ząbków czosnku, i Poblano chile, 5-7 minut razem. Obróć Poblano chile kilka razy, aby oczernić wszystkie strony.
Slip skórki off Poblano chile i usunąć łodygę, i slip skórki czosnku off pieczone goździki. W blenderze, połączyć poblano, pieczony czosnek, Tomatillo ze skórkami, wszelkie soki do pieczenia na patelni, jak również jalapenos, kolendra, i szczypta soli. Blend na wysokiej aż do puree.
W międzyczasie podgrzej oliwę w ciężkim garnku do zupy (takim jak żeliwny piec holenderski) na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać wieprzowinę i gotować, aż nie będzie już różowy, w razie potrzeby partiami.
Wyjmij wieprzowinę z garnka łyżką szczelinową, pozostawiając co najmniej łyżkę tłuszczu.
Dodać cebulę i gotować, aż miękki i złoty, o 5 protokół. Podczas gotowania cebuli, zmielić Pozostałe ząbki czosnku i dodać je do garnka wraz z oregano. Gotuj przez chwilę dłużej.
Powrót wieprzowiny do garnka i dodać mieszaninę tomatillo i kurczaka bulion (bulion powinien tylko pokrycie wieprzowiny).
Dodać goździki i doprowadzić do wrzenia. Dusić 30 minut lub dłużej, jeśli czas na to pozwala. Doprawić solą i pieprzem i podawać z dodatkiem kolendry.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Poema Cavan Extra Dry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Poema Cava Extra Dry]()
Poema Cava Extra Dry
Pokazuje ostre aromaty zielonych jabłek, kredy i wiosennych kwiatów oraz świeże, pikantne smaki owocowe w ustach ze śladem słodyczy, która jest dobrze zrównoważona przez kwasowość.Świetne aperitif, to wino pasuje również do przystawek i pikantnych tart.