Quiche ze szparagami i grzybami
Quiche ze szparagami i grzybami wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 94 centy za porcję. Ta przystawka zawiera 204 kalorie, 5 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka cebuli, masła, bazylii i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. To bardzo niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 24% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Spróbuj Quiche ze szparagami i grzybami, Quiche ze szparagami i grzybami oraz Quiche ze szparagami i grzybami, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozwiń ciasto na 9-calowy placek. talerz na ciasto z głębokim naczyniem; krawędzie fletu.
Umieść szparagi w koszyku do gotowania na parze; umieścić w dużym rondlu napełnionym wodą o pojemności 1 cala. Doprowadzić do wrzenia; przykryj i gotuj na parze przez 3-5 minut lub do momentu, aż będą chrupiące.
Na dużej patelni podsmaż cebulę i grzyby na maśle, aż będą miękkie. Wymieszaj szparagi.
Przełożyć na skorupę. W małej misce wymieszaj jajka, śmietanę, bazylię, sól i pieprz; wylać na wierzch.
Piec w temperaturze 375° przez 30-35 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.
Przed krojeniem odstaw na 10 minut.
Polecane wino: Wino Musujące, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Bordeaux, Biały Bordowy
Wino musujące, szampan i Bordeaux to świetny wybór na quiche. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ żółtko pokrywa podniebienie. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.