Quiche z łososiem i szparagami

Przepis łosoś i szparagi Quiche może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 20 minut. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Ten przepis służy 10. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Jeśli masz ser asiago, pół na pół, ser cheddar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 40%. Podobne przepisy to Quiche Aux Asperges Et Saumon (Quiche Ze Szparagów I Łososia ) , Quiche z wędzonym łososiem i szparagami, oraz Quiche z wędzonym łososiem i szparagami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Posmaruj 10-calowe naczynie z ciastem sprayem do gotowania.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; gotować łososia w gorącym maśle, aż ryby płatki widelcem, o 5 minut na stronie. Oddziel filety na kawałki; wymieszaj szparagi, cebulę i czosnek na patelni z łososiem. Gotować i mieszać, aż płyn przylegający do kawałków szparagów odparuje, około 15 minut.
Wymieszać pieprz, gałkę muszkatołową i 1/2 szklanki sera Asiago w mieszaninie łososia.
Przelać nadzienie do przygotowanego naczynia.
Jajka ubijamy pół na pół i solimy w miseczce. mieszankę jajeczną zalewamy nadzieniem w naczyniu na ciasto.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut; posypać quiche 1/2 szklanki sera Asiago i sera Cheddar. Kontynuuj pieczenie, aż quiche zostanie ustawione, nóż włożony w środek wychodzi czysty, a polewa serowa topi się, 35 do 40 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.