Quiche z serem i Chile
Przepis ser i Chile Quiche może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 4 godziny. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 319 kalorii, 16G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, jajka, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ciasto, możesz podążać za tym daniem głównym z Sugar & Spice Pie Crust Cookies jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Zielony Chile Quiche, Quiche z cukinią i kozim serem (Quiche de Courgettes au Chèvre), oraz Świeże Zielone Chile Quiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na 13-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta z mąką. Dopasuj ciasto do patelni, bez rozciągania, pozwalając nadmiar ciasta zawisnąć nad krawędzią. Złóż zwis do wewnątrz i dociśnij do boku patelni, aby wzmocnić krawędź. Nakłuć dno widelcem. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Wyłożyć skorupę folią lub pergaminem i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec, aż ciasto jest ustawione i blady złoty wzdłuż krawędzi, 20 do 25 protokół.
Ostrożnie wyjąć folię i ciężary i piec powłoki do głębokiego złota na całym, 15 do 20 minut więcej. Umieścić tart pan w płytkiej patelni do pieczenia. Pozostaw piekarnik włączony.
Czosnek mielony i zacieru do pasty z solą za pomocą boku dużego noża.
Wyrzucić nasiona, żeberka i łodygi z chiles, a następnie osuszyć w razie potrzeby i pokroić w paski o szerokości 1/3 cala.
W dużej misce ubić jajka, mleko, śmietanę, cebulę, pastę czosnkową i pieprz, aż się połączą, a następnie wlać do upieczonej skorupki tartej.
Posypać serem i chiles na kremie (chiles będzie tonąć lekko) i piec, aż krem jest po prostu ustawić, 50 do 60 minut. (Środek lekko potrząśnie; wypełnienie będzie nadal ustawiane, gdy się ochłodzi.)
Przenieść quiche na patelni do stelaża do ostygnięcia co najmniej 20 minut przed podaniem.
Aby usunąć stronę patelni, wyśrodkuj dużą puszkę pod patelnią i pozwól stronie patelni upuścić.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego można spróbować to Baron des Chartrons Bordeaux. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Baron des Chartrons Bordeaux]()
Baron des Chartrons Bordeaux
Nos świeżych czerwonych owoców. Świetna struktura, miękkie taniny i świeży finał dojrzałej wiśni i borówki. Elegancki i bardzo typowy dla apelacji.Baron des Chartrons Rouge idealnie komponuje się z grillowaną wołowiną, makaronem serowym lub jagnięciną.