Quiche Z Karmelizowaną Cebulą

Quiche Z Karmelizowaną Cebulą
Przepis Caramelized cebula Quiche mogą być wykonane w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 417 kalorii, 17g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, ser gruyère, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Przepis ten zachwycił 1843 osoby. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Quiche Z Karmelizowaną Cebulą, Quiche Z Karmelizowaną Cebulą, oraz Quiche z cukinią i karmelizowaną cebulą.

Instrukcje

1
Krojenie łodygi cebuli do korzenia
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2
Aby karmelizować cebulę, będziesz chciał pokroić je wzdłuż lub od końca łodygi do końca korzenia. W ten sposób cebula będzie lepiej trzymać swój kształt podczas długiego gotowania zaangażowanych w karmelizacji. (Zobacz jak pokroić cebulę, aby uzyskać więcej informacji.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
1 Najpierw użyj ostrego noża, mocno chwyć cebulę i odetnij koniec łodygi cebuli o około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Wytnij około 1/8 cala od końca korzenia, odcinając korzenie, ale pozostawiając rdzeń nienaruszony. Następnie umieść stronę korzenia cebuli na desce, aby ją ustabilizować, i przeciąć ją na pół, prosto przez koniec korzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
2 obrać papierową skórkę cebuli. Jeśli chcesz, aby obszar cięcia był czysty, odetnij korzenie skórkami, ale tylko tyle, aby odciąć niechlujne korzenie. Trzymaj koniec korzenia nienaruszony. Ułatwi to pokroić cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
3 z cebulą w połowie ściętą-strona w dół na desce, aby ją ustabilizować, wykonaj kątowe cięcia w cebuli, od końca łodygi do końca korzenia, cięcie do, ale nie przez koniec korzenia. Poruszaj się po łuku cebuli, kierując ostrze noża w stronę środka cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
4 Zrób" V " wyciąć na końcu korzenia cebuli, aby wyciąć twardy koniec korzenia, aby uwolnić plasterki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Pre-
9
Upiec skórkę
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
1 Zrób mrożoną skórkę tartą: jeśli robisz własną skórkę( zamiast używać już przygotowanej mrożonej Skórki), rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, w 12-calowe koło. Pasują do 9-na-1 1/2-calowy Okrągły tart pan (lub 9-calowy Pie dish), naciskając ciasto w rogach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
11
Przenieść do zamrażarki, aby schłodzić na 30 minut.
12
2 linia mrożona skorupa z folią i ciężarki ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia ciasto z folią aluminiową, naciskając na rogach i krawędziach, umożliwiając dodatkową folię po bokach( będą one uchwyty po usunięciu folii).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Napełnij co najmniej dwie trzecie ciężarami do pieczenia-suszoną fasolą, ryżem, miedzianymi groszami lub ceramicznymi lub metalowymi ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
1
Piec najpierw przez 15 minut, wyjąć z piekarnika i ostudzić kilka minut. Ostrożnie wyjmij folię aluminiową i ciężarki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wyjąć ciężarki i piec ponownie: Poke dno patelni ciasto z zębami widelca i wrócić do piekarnika i piec dodatkowe 10 minut lub aż lekko złoty. (Otwory wideł umożliwiają wydostanie się powietrza.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
3
Przenieś do stojaka z drutu, aby ostygnąć podczas napełniania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
4
Karmelizowanie cebuli i przygotowanie Quiche
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Cebula zajmie około godziny, aby gotować na płycie kuchennej, zanim będą gotowe do przejścia do quiche. Więc czas mądry, jeśli robisz cały quiche od podstaw, to ma sens, aby zacząć na cebuli, gdy już włożysz skorupę do zamrażarki, aby schłodzić przed wstępnym pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni z grubym dnem na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać cebulę i posypać odrobiną soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu przez 10 minut, aż cebula zmięknie i będzie przezroczysta. Zmniejszyć ogień do średnio niski i gotować przez dodatkowe 40 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są dobrze rumiane. (Zobacz jak karmelizować cebulę po więcej szczegółów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Dodaj 2 łyżeczki octu balsamicznego i gotuj przez 10 minut, aż cebula całkowicie się karmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Zdjąć z ognia.
1
Miejsce tart pan na blasze do pieczenia złapać wszelkie Spływ może być.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2
Połowę sera posypać równomiernie na dnie skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
3
Cebulę posmarować serem, a następnie polać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4
W średniej misce ubij razem mleko, śmietanę i jajka. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Polać tartę.
1
Przenieść do piekarnika i piec, aż tylko ustawić w centrum, 30 do 35 minut. Schłodzić na stojaku z drutu przez około 10-15 minut przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Polecane wino: Wino Musujące, Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Wino musujące, Bordeaux i szampan to świetny wybór na Quiche. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Charles Heidsieck Vintage Brut z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 94 dolarów za butelkę.
Charles Heidsieck Vintage Brut
Charles Heidsieck Vintage Brut
Błyszcząca, złotożółta, migocąca blaskiem zieleni i delikatnym musowaniem. Nos jest złożony z nutami kandyzowanych cytrusów i suszonych owoców, z nutami orzechów pekan i orzechów laskowych. Atak jest żywy i napięty, zanim zmieni się w zaokrągloną, bardziej hojną teksturę, nadając jodowej naprężeniu i wyraźniejszej mineralności. Długie wykończenie wyraża bogactwo bogatych aromatów, rozwijające się nuty karmelu i cytrusów, takich jak yuzu.Mieszanka: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn