Quiche z boczkiem i porem
Quiche z boczkiem i porem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Na 1,09 zł za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 20. Mieszanka lodowatej wody, ser gruyère w wieku jaskiniowym, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Quiche z boczkiem i porem, Quiche Z Bekonem I Porem, oraz Quiche z porem, pieczarkami i boczkiem.
Instrukcje
W robocie kuchennym, pulse 2 1/2 szklanki mąki z solą.
Dodać masło i pulsować, aż będzie wielkości małego groszku.
Dodaj żółtko i wodę z lodem i pulsuj, aż ciasto będzie zwilżone. Ciasto obrócić na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść 2 lub 3 razy, aż będzie gładkie. Pat ciasto na 2 dyski, zawijać w plastiku i przechowywać w lodówce do firmy, o 20 protokół.
Na posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj 1 krążek ciasta na 12-calową okrągłą. Ułóż ciasto na 10-calowej karbowanej patelni z wyjmowanym dnem bez rozciągania. Przyciąć nadmiar i użyć go do załatania wszelkich otworów. Przechowywać w lodówce skorupę tart przez 10 minut. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
Wyłożyć skorupki tarty folią i wypełnić ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Zapiekać skorupki tarty przez 30 minut, aż wyschną.
Wyjąć folię i masę ciasta i piec skórki przez około 15 minut dłużej, aż będą suche i złociste.
Przenieść Patelnie tart do 2 solidne blachy do pieczenia.
Na dużej patelni, gotować boczek na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż rumiane i chrupiące, o 7 protokół.
Odcedzić boczek, pozostawiając na patelni 1 łyżkę tłuszczu.
Dodaj pory i tymianek na patelni, doprawić solą i białym pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pory zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Przełożyć do miski i ostudzić. Wymieszać z boczkiem i serem.
Nadzienie z boczku i pora podzielić między skorupki tarty. W misce ubijamy jajka z żółtkami i gęstą śmietaną. Doprawić lekko solą i białym pieprzem.
Wlać krem do skorupek tarty i piec przez około 30 minut, obracając blachę w połowie do równomiernego pieczenia, aż nadmuchane i lekko rumiane.
Przenieść quiche do stojaka i ostudzić przez 15 minut.
Zdjąć pierścienie, pokroić quiche w kliny i podawać.