Quiche z boczkiem i porem
Quiche z boczkiem i porem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 284 kalorie, 7G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści tymianku, sól i pieprz, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Quiche Z Bekonem I Porem, Quiche z boczkiem i porem, oraz Quiche z porem, pieczarkami i boczkiem.
Instrukcje
Zrobić skórkę: w robocie kuchennym, pulse 2 1/2 szklanki mąki z solą.
Dodać masło i pulsować, aż będzie wielkości małego groszku.
Dodaj żółtko i wodę z lodem i pulsuj, aż ciasto będzie zwilżone. Ciasto obrócić na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść 2 lub 3 razy, aż będzie gładkie. Pat ciasto na 2 dyski, zawijać w plastiku i przechowywać w lodówce do firmy, o 20 protokół.
Na posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj 1 krążek ciasta na 12-calową okrągłą. Ułóż ciasto na 10-calowej karbowanej patelni z wyjmowanym dnem bez rozciągania. Przyciąć nadmiar i użyć go do załatania wszelkich otworów. Przechowywać w lodówce skorupę tart przez 10 minut. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
Wyłożyć skorupki tarty folią i wypełnić ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Zapiekać skorupki tarty przez 30 minut, aż wyschną.
Wyjąć folię i masę ciasta i piec skórki przez około 15 minut dłużej, aż będą suche i złociste.
Przenieść Patelnie tart do 2 solidne blachy do pieczenia.
Tymczasem, aby nadzienie: w dużej patelni, gotować boczek na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż rumiane i chrupiące, o 7 protokół.
Odcedzić boczek, pozostawiając na patelni 1 łyżkę tłuszczu.
Dodaj pory i tymianek na patelni, doprawić solą i białym pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pory zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Przełożyć do miski i ostudzić. Wymieszać z boczkiem i serem.
Nadzienie z boczku i pora podzielić między skorupki tarty. W misce ubijamy jajka z żółtkami i gęstą śmietaną. Doprawić lekko solą i białym pieprzem.
Wlać krem do skorupek tarty i piec przez około 30 minut, obracając blachę w połowie do równomiernego pieczenia, aż nadmuchane i lekko rumiane.
Przenieść quiche do stojaka i ostudzić przez 15 minut.
Zdjąć pierścienie, pokroić quiche w kliny i podawać.