Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj Quiche Lorraine. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.27 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 477 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, podwójną śmietanę, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Quiche Lorraine, Quiche Lorraine, oraz Quiche Lorraine.

Instrukcje

1
Do ciasta włóż mąkę, masło, żółtko i 4 łyżeczki zimnej wody do robota kuchennego. Używając przycisku pulse, przetwarzaj, aż mieszanka się połączy. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię, zebrać w gładką kulkę, a następnie rozwałkować tak cienko, jak się da. Wyłóż blachę o wymiarach 23 x 2,5 cm z luźnym dnem, karbowaną, wyłóż ciasto do podstawy. Przyciąć krawędzie ciasta nożyczkami (z wyjątkiem ozdób), aby leżało nieco powyżej puszki (jeśli kurczy się, nie powinno teraz spadać poniżej poziomu puszki). Ciasto wcisnąć do fletów, lekko nakłuć widelcem podstawę, a następnie schłodzić przez 10 minut. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 200C/wentylator 180C/Gaz 6.Krok 2: wyłożyć ciasto folią, błyszczącą stroną w dół, wypełnić suchą fasolą i piec na gorącym arkuszu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
2
Wyjąć folię i fasolę i piec przez 4-5 minut więcej, aż ciasto będzie blady złoty. Jeśli zauważysz jakieś małe dziury lub pęknięcia, załataj plastrami z ciasta. Możesz nadrobić do tego momentu dzień wcześniej.Krok 3: podczas gotowania ciasta przygotuj nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
3
Rozgrzej małą patelnię, wrzuć do lardonów i smaż przez kilka minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Odcedzić płyn, który wyjdzie, a następnie kontynuować gotowanie, aż lardons po prostu zacząć kolor, ale nie są chrupiące.
5
Zdjąć i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
Trzy czwarte sera pokroić w drobną kostkę, a resztę drobno zetrzeć na tarce. Pokrojony w kostkę ser i smażone lardony rozsypać na dnie pudełka na ciasto.Krok 4: używając łyżki, ubić crme frache, aby go rozluźnić, a następnie powoli ubić podwójną śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójny KremPodwójny Krem
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
7
Wymieszać z ubitymi jajkami. Doprawić (nie trzeba dużo soli) i dodać gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
3/4 nadzienia wlać do pojemnika na ciasto.Krok 5: wyciągnij półkę piekarnika i połóż blachę na blasze do pieczenia. Szybko wlej resztę nadzienia do pojemnika na ciasto - w ten sposób trafisz od razu na wierzch. Roztrzepać starty ser na wierzchu, a następnie ostrożnie wsunąć półkę z powrotem do piekarnika. Obniż piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
9
Piec około 25 minut, lub do złotego i miękko osadzonego (środek nie powinien być zbyt jędrny).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
10
Niech quiche osiąść na 4-5 minut, a następnie wyjąć z puszki.
11
Podajemy świeżo upieczone, choć dobrze też na zimno.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn