Quiche Lorraine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Quiche Lorraine. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 13g białka, oraz 51 g tłuszczu. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śmietany do ubijania, jajka, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Quiche Lorraine, Quiche Lorraine, oraz Quiche Lorraine.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę i sól.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Kształt w spłaszczony Okrągły na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Piekarnik rozgrzać do 218°. z mąką wałek do ciasta, roll ciasto na okrągłe 2 cale większe niż do góry nogami 9-calowy quiche danie lub szklaną płytkę ciasto. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w naczyniu quiche. Rozłóż i ułóż w naczyniu, mocno naciskając na dno i bok. Trim zwisające krawędzi ciasta 1 cal od krawędzi płyty pie. Złożyć i rozwałkować ciasto pod, nawet z talerzem; flet według uznania.
Ostrożnie wyłożyć ciasto podwójną grubością folii, delikatnie dociskając folię do dołu i boku ciasta.
Niech folia rozciąga się na krawędzi, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Piec 10 minut. Ostrożnie wyjąć folię i piec 2 do 4 minut dłużej lub do momentu, gdy ciasto po prostu zacznie brązowieć i stał się zestaw. Jeśli pęcherzyki skórki, delikatnie wcisnąć pęcherzyki z tyłu łyżki.
Obniżyć temperaturę pieca do 163°.
Posypać boczek, ser i cebulę w cieście. W średniej misce lekko ubić jajka; ubić pozostałe składniki nadzienia.
Piec 45 do 50 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.