Quiche Krabowe

Quiche Krabowe
Przepis Crab Quiche może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 4 godziny. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.02 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 477 kalorii, 12g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, przyprawy do owoców morza, takie jak paul prudhomme, grubo szwajcarski ser i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Przepis ten zachwycił 512 osób. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Quiche Krabowe, Crab Quiche II, oraz Quiche Krabowe I dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mieszaj mąkę, masło, skracanie i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż większość mieszanki będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Skropić równomiernie 3 łyżkami lodowatej wody i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem w procesorze), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Wyciśnij małą garść: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1/2 łyżki na raz, mieszając (lub pulsując), aż zostanie włączony, a następnie ponownie przetestuj. (Nie przepracować mieszaniny, lub ciasto będzie trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Włączyć mieszaninę na powierzchni roboczej i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz ciasto razem ze skrobakiem i naciśnij w kulkę, a następnie spłaszczyć na 4-calowy dysk. Schłodzić ciasto, zawinięte w folię, aż będzie twarde, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Rozwałkuj ciasto na 12-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta i dopasuj do płytki ciasta. Przyciąć nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis, a następnie złożyć zwis pod ciastem i docisnąć do krawędzi płyty ciasta, aby wzmocnić krawędź. Ozdobnie zagniatać krawędź i lekko nakłuć dno i bok skorupy widelcem. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
6
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Linia powłoki z folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Piec, aż ciasto będzie bladozłoty wzdłuż krawędzi i ustawić pod folią, około 20 minut. Ostrożnie wyjąć folię i ciężary i piec powłoki, aż dno i bok są bladozłoty, o 10 minut więcej. Ostudzić całkowicie w płytce ciasta na stojaku, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Jeśli używasz nogi kraba, włamać się przez skorupę z dużym ciężkim nożem i pokroić mięso na kawałki 1/2 cala. Wyrzucić skorupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Ubijamy jajka, śmietanę, zioła, przyprawy do owoców morza, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, następnie mieszamy sery i mięso krabowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do Owoców MorzaPrzyprawa Do Owoców Morza
CrabmeatCrabmeat
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
KremKrem
ZiołaZioła
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wlać do wstępnie upieczonej skorupy i piec do wypełnienia ptysie i nie jest już chwiejnie w Centrum, gdy quiche jest delikatnie wstrząśnięty, 40 do 50 minut. Schłodzić w talerzu ciasta na stojaku 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Ciasto można schłodzić do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
2
Odstawić w temperaturze pokojowej na 10 minut przed rozwałkowaniem.

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn