Quesadillas z ziemniaków, zieleni i koziego sera
Ziemniaki, warzywa i kozi ser Quesadillas wymaga około 35 minut od początku do końca. Na 1,86 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz musztardę, tortille z mąki o średnicy, kozi ser i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Quesadillas Z Ziemniaków, Zieleni I Koziego Sera, Sweet Potato With Herbed Goat Cheese & Greens, oraz QUESADILLAS Z Kukurydzy I Koziego Sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku i rozgrzej do 135°. ziemniaki na parze do miękkości, około 8 minut.
Miejsce w dużej misce; posypać solą, pieprz, i chili w proszku. Wrzuć do płaszcza. Chłodne ziemniaki 15 minut.
Wymieszać z serem Jack. W międzyczasie zmiksuj salsę i 2/3 szklanki (zapakowanej) zieleni w mini procesorze, aż zielenie zostanie drobno posiekane.
Ułóż tortille na powierzchni roboczej. Podziel Pozostałe zielenie między dolną połowę każdej z nich. Wierzch zieleni z mieszaniną ziemniaków, następnie kozim serem i 2 łyżkami mieszanki salsy dla każdego. Złóż zwykłe połówki tortilli nad nadzieniem, naciskając do zagęszczenia.
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Miejsce 2 quesadillas, naoliwione stronie w dół, w patelni.
Blaty pędzla z olejem. Gotować, aż quesadillas są brązowe, o 3 minut na stronie.
Przełożyć do blachy w piekarniku, aby się ogrzać. Powtórz z pozostałymi 2 quesadillas.
Każdą quesadillę pokroić na 3 lub 4 kliny.
Podawać z pozostałą salsą.
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 448,58; % kalorii z tłuszczu 46,6; tłuszcz (G) 23,21; tłuszcz nasycony (G) 12,78; Cholesterol (mg) 49,48; węglowodany (G) 39,59; błonnik pokarmowy (G) 5,82; cukry ogółem (G) 5,05; węglowodany netto (g) 33,76; Białko (g) 21,77
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.