QUESADILLAS z pieczarkami i kozim serem

QUESADILLAS z pieczarkami i kozim serem
QUESADILLAS z grzybami i kozim serem to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, bitą śmietanę, tortille z mąki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 45%. Podobne przepisy to Jarmuż, Pieczarki I Kozi Ser Quesadillas, QUESADILLAS z pieczarkami i kozim serem z suszonymi pomidorami, oraz Pieczone szparagi i pieczarkowe Quesadillas z kozim serem.

Instrukcje

1
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Ugotuj i wymieszaj cebulę, grzyby, czosnek, sól i czarny pieprz z oliwą z oliwek i octem balsamicznym, aż cebula będzie przezroczysta, a grzyby lekko rumiane, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
GrzybyGrzyby
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
W małej misce wymieszaj kozi ser i ser śmietankowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Ser KoziSer Kozi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Rozgrzać tortilla na gorącej patelni przez 1 minutę; odwróć i powtórz z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Rozprowadzić 1/4 mieszanki koziego sera na rozgrzanej tortilli; łyżkę 1/4 mieszanki grzybowej na jednej połowie tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
GrzybyGrzyby
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Posypać 1/4 sera mozzarella mieszanką grzybową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
GrzybyGrzyby
6
Gotuj quesadillę, aż ser mozzarella zacznie się topić, około 5 minut; złóż tortillę na roztopionym serze i naciśnij, aby zapieczętować. Powtórz z pozostałymi tortillami i nadzieniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SerSer

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn