Quesadillas Z Kurczakiem I Oliwkami
Przepis Chicken-Olive Quesadillas jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 4. Ta przystawka ma 156 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać chiles, oliwki, częściowo odtłuszczone ser mozzarella, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Quesadillas z oliwą z cukinii i serem, Quesadillas z cukinią, oliwą i serem, oraz Pomidorowe, oliwkowe i Ciecierzycowe Quesadillas z dipem jogurtowym koperkowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w średniej misce.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj 1 tortilla do patelni.
Rozprowadzić około 1/2 szklanki mieszanki kurczaka na lewej połowie tortilli; złożyć prawą stronę tortilli nad nadzieniem, delikatnie naciskając łopatką.
Na patelni umieścić dodatkową tortillę, nakładając pierwszą quesadillę.
Rozłóż około 1/2 szklanki mieszanki kurczaka na prawej połowie tortilli; złóż lewą stronę tortilli nad nadzieniem, naciskając łopatką. (Złożone boki tortille powinny spotkać się w centrum patelni.) Gotować 1 minutę.
Posmaruj quesadillas sprayem do gotowania; Odwróć quesadillas, trzymając złożone boki razem na środku patelni. Gotować 1 do 2 minut lub aż złoty i ser topi.
Zdjąć z patelni; przykryć i ogrzać. Powtórz procedurę za pomocą sprayu do gotowania i pozostałych tortilli i nadzienia.
Podawać natychmiast z salsą i kwaśną śmietaną, w razie potrzeby.