Quesadillas Z Kurczakiem
Quesadillas z kurczaka to meksykański przepis, który serwuje 6. Ten hor d ' oeuvre ma 694 kalorii, 52g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Za 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka pomidorów roma, papryki, limonki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 383 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 97%, co jest spektakularne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Quesadillas de Pollo (QUESADILLAS z kurczaka), Quesadillas de Pollo (QUESADILLAS z kurczaka), oraz Quesadillas de Pollo (QUESADILLAS z kurczaka).
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na dużym ogniu.
Posyp kurczaka solą, pieprzem i przyprawą do taco.
Dodaj kurczaka na patelnię i smaż na średnim ogniu, aż będzie gotowy, około 4 minuty z każdej strony.
Wyjmij z patelni i pokrój w kostkę. Odłóż na bok.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelnię na dużym ogniu. Wrzuć cebulę i paprykę i gotuj, aż papryka będzie miała kilka ciemnobrązowych/czarnych obszarów, 3 do 4 minut.
Skwiercz 1/2 łyżki masła na osobnej patelni lub patelni na średnim ogniu i połóż tortillę z mąki na patelni. Następnie zbuduj quesadillas, układając starty ser na dolnej tortilli, a następnie układając kurczaka i ugotowaną paprykę. Na wierzch posyp trochę startym serem, a na wierzch drugą tortillą.
Gdy tortilla będzie złota z pierwszej strony, ostrożnie odwróć quesadillę na drugą stronę, dodając jednocześnie na patelnię kolejną 1/2 łyżki masła. Kontynuuj gotowanie, aż druga strona będzie złota. Powtórz z pozostałymi tortillami i nadzieniami.
Pokrój każdą quesadillę na ćwiartki i podawaj z Pico de Gallo.
Pokrój w równe ilości pomidorów i cebuli. Z grubsza posiekaj kolendrę.
Teraz pokrój 1 lub 2 jalapenos na pół. Łyżką zeskrob nasiona. (Jeśli lubisz pikantne rzeczy, zostaw w niektórych białych błonach.) Pokrój jalapenos bardzo drobno; chcesz odrobiny ciepła i smaku jalapeno, ale nie chcesz powodować żadnych pożarów. Teraz Wrzuć cztery składniki do miski.
Pokrój limonkę na pół i wyciśnij sok z połowy limonki do miski.
Posyp solą i mieszaj razem, aż się połączą. Koniecznie skosztuj pico de gallo i dostosuj przyprawy, dodając w razie potrzeby sól lub więcej pokrojonego w kostkę jalapeno.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Quesadilla działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jimmy John ' s Vin De Sandwich Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Restauracje w pobliżu Jimmy John ' s Vin De Sandwich Pinot Noir]()
Restauracje w pobliżu Jimmy John ' s Vin De Sandwich Pinot Noir
Pinot Noir został wyprodukowany i butelkowany przez Folk Machine winery i winiarza Kenny ' ego Likitprakonga.