Quesadillas z kiełbasą i chipsami kukurydzianymi
Quesadillas z kiełbasą i chipsami kukurydzianymi to przystawka dla 1 osoby. Jedna porcja tego dania zawiera około 56 g białka , 98 g tłuszczu i łącznie 1482 kalorii . Za 3,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 42% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, lekko tortilli, czosnku i tortilli mącznych. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Wypróbuj Polish Rugelach , Kickin' Vegan Quesadillas i Kogi Kimchi Quesadillas, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Smaż kiełbasę w gorącym oleju, aż lekko się zrumieni, około 5 minut.
Dodaj czosnek, salsę, chili w proszku, pieprz, sól czosnkową i kminek; smaż i mieszaj, aż czosnek zmięknie, około 4 minuty.
Połóż tortillę na talerzu nadającym się do kuchenki mikrofalowej i posyp ją mieszanką kiełbasianą.
Posyp startym serem Monterey Jack.
Podgrzewaj tortillę w kuchence mikrofalowej na wysokiej mocy, aż ser się rozpuści. Może to potrwać od 45 sekund do 1 minuty (w zależności od kuchenki).
Posyp chipsy tortilli na roztopionym serze i przykryj pozostałą tortillą. Posmaruj masłem obie strony quesadilli i umieść na czystej patelni na średnim ogniu. Smaż do uzyskania złotego koloru; przewróć i kontynuuj smażenie do uzyskania złotego koloru z drugiej strony, około 4 minut z każdej strony.